Ediția din acest an a Nopții Muzeelor din Cluj-Napoca va fi puțin altfel, titrează Radio Cluj.

Marile instituții cu acest profil, nu vor fi deschise și asta din solidaritate față de protestul Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Presă.

Muzeul de Artă, de Istorie, al Farmaciei și Etnografic nu vor participa la evenimentul Noaptea Muzeelor, organizat în 18 mai, însă vor avea program normal de vizitare, în ziua respectivă, între orele 10 și 17. Refuzul angajaților de a participa la Noaptea Muzeelor reprezintă o formă de protest împotriva amânării măsurilor promise de guvern și care urmau să regleze aspecte de ordin financiar ale angajaților muzeelor și bibliotecilor.

O parte din angajații muzeelor clujene vor participa și la protestul organizat în 18 mai în Piața Victoriei, din Capitală, a transmis Jakob Attila, cercetator la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și membru în consiliul sindicatului angajatilor instituției.

Cu toate acestea, Noaptea Muzeelor se va ține la Cluj-Napoca.

Sunt și câteva instituții care vor participa la eveneiment. Este vorba despre Muzeul Alexandru Duma, Memorial „David Prodan”, Muzeul Holocaustului, de Mineralogie, Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie, Muzeul Zoologic și Vivariul, toate ale Universității Babeș-Bolyai, Galeria Casa Matei, HUB UTCN, Muzeul Școlii Medicale Clujene și Muzeul Mitropoliei Clujului.

Cu evenimente foarte atractive s-au pregătiti, pentru Noaptea Muzeelor și Casino Centrul de Cultură Urbană, Turnul Croitorilor, Turnul Pompierilor și Centrul pentru Tineret Cluj-Napoca, instituții ale administrației locale.

NapocaNews