Cea mai importantă competiție europeană UEFA, denumită oficial Campionatul European de Fotbal, a ajuns deja la a 17 ediție. Pasionații de fotbal și pariuri sportive pot găsi deja primele estimări și cote la casele de pariuri și pe platformele dedicate. Așadar, dacă vreți să știți la ce să vă așteptați, puteți să aruncați o privire pe pariuri euro 2024.

Campionatul va începe pe data de 14 iunie și va dura până pe 14 iulie, când vom afla și marea câștigătoare. Întrecerea de anul acesta va fi găzduită de Germania, care a câștigat desfășurarea împotriva Turciei. Meciurile se vor juca pe unele dintre cele mai impozante stadioane din Europa. Iar capitala europeană a fotbalului va fi un oraș încărcat de istorie și tradiție – Leipzig.

 

Participare EURO 2024:

Alături de Germania, țară calificată automat datorită organizării, vor participa alte 23 de țări, inclusiv România. Aceasta înseamnă că pentru noi românii, această competiție va avea mai multă încărcătură emoțională și mult mai multe speranțe la un fotbal mai bun și mai competitiv.

Pe grila competițională avem cele 21 de echipe calificate direct, respectiv: Albania, Anglia, Austria, Belgia, Cehia, Croația, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Italia, Țările de Jos, Portugalia, România, Scoția, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia și Ungaria. Tabelul este completat de alte 3 echipe, care s-au calificat în meciurile de baraj, respectiv: Ucraina, Polonia și Georgia.

 

Logo EURO 2024:

Logo-ul EURO 2024 este o ilustrație a Trofeului Henri Delaunay, cu 24 de secțiuni colorate care simbolizează cele 24 de țări participante la competiție și o elipsa, ce simbolizează Stadionul Olimpic al Germaniei.

Slogan EURO 2024:

Sloganul oficial al competiției este „United in Football. Vereint im Herzen Europas” ceea ce înseamnă „Uniți în Fotbal. Uniți în inima Europei”, un slogan care susține idei fundamentale europene, ce promovează unitatea, diversitatea și incluziunea.

 

Minge EURO 2024:

Mingea oficială a competiției EURO 2024 este făcută de Adidas și poartă denumirea, în traducere de „Dragostea pentru fotbal”.

 

Cele 6 grupe ale Campionatul European de Fotbal 2024 sunt:

Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția

Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania

Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia

Grupa D: Olanda, Austria, Franța, Polonia

Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Ucraina

Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, Georgia.

 

Echipa care termină pe ultimul loc în grupe este eliminată. Echipele de pe locurile 1 și 2 din fiecare grupă, respectiv cele mai bune 4 echipe de pe locurile 3 merg în faza optimilor de finală.

 

Stadioane EURO 2024:

Cele 10 arene pe care se vor juca partidele de la Campionatul European de fotbal sunt: Stadionul Olimpic din Berlin, Allianz Arena din Munchen, WestfalenStadion din Dortmund, Arena Aufschalke din Gelsenkirchen, MHPArena din Stuttgart, Volksparkstadion din Hamburg, Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf, RheinEnergieStadion din Koln, Waldstadion din Frankfurt și Red Bull Arena din Leipzig.

 

Dacă vrei sa afli care sunt pronosticurile și ce cote oferă una dintre cele mai bune platforme de pariuri Euro 2024, accesează Betfair! Dacă vrei sa diversifici distracția pot opta aici și pentru jocuri de cazinouri online.

Nu pierde însă niciodată din vedere că jocurile de noroc sunt doar pentru cei care au peste 18 ani.

NapocaNews