Robert Fico, premierul Slovaciei, pe care România o va întâlni la EURO 2024, a fost împușcat.

La finalul unei ședințe de guvern de la Handlova, acesta a fost victima unui atac armat, fiind transportat de urgență la spital, informează apnews.com.

Politicianul a mers să îi salute pe oamenii aflați în fața centrului cultural, moment în care s-au auzit mai multe focuri de armă.

Premierul a fost împușcat, iar gărzile sale de corp l-au ridicat imediat de pe jos, l-au băgat în mașină și l-au transportat de urgență la spital.

Polițiștii au reușit să îl identifice.

Robert Fico a fost deja transportat cu un elicopter de salvare la Spitalul Roosevelt din Banská Bystrica. Potrivit TV Markiza, citată de Dennik N, el a fost dus din elicopter pe o targă la camera de urgență. Întrucât salvatorii l-au acoperit pe premierul întins cu un cearșaf, nu s-a putut vedea dacă era conștient sau ce leziuni avea.

„R. Fico a fost victima unei tentative de asasinat astăzi. El a fost împușcat de mai multe ori și în prezent viața sa este în pericol. În acest moment este transportat cu elicopterul la Banská Bystrica, deoarece ar dura prea mult timp pentru a ajunge la Bratislava, având în vedere necesitatea unei intervenții rapide. Următoarele ore vor fi decisive”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a premierului slovac.

NapocaNews