În plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților s-a dezbătut legea prin care ziua de 14 mai ar urma să devină ”Ziua Statului Israel”. Această lege a generat dezbateri aprinse care au avut-o în prim plan pe senatorul Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă a protestat împotriva acestei legi și s-a declarat un susținător al Palestinei. ”Susținem Palestina! Ați făcut genocid acolo, nenorociților”, a strigat Diana Șoșoacă.

La balcoane se aflau invitați, cel mai probabil din partea organizaților evreiești, care au ripostat la ceea ce spunea Diana Șoșoacă. Ba mai mult, i-au arătat acesteia salutul nazist făcut celebru de Adolf Hitler.

De aici a ieșit un circ de zile mari în plenul Parlamentului, timp în care s-a urlat și s-au aruncat jigniri din toate părțile.

Diana Șoșoacă susține că nu se poate impune data de 14 mai ca fiind ziua dedicată Israelului, asta pentru că 14 mai este Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste din România.

„Prin Lege ziua de 14 mai este dedicată statului Israel, relațiilor de prietenie cu acesta și sprijinul acestuia, 14 mai fiind ziua independenței Israelului. Dar ați uitat, năpârcilor, că ziua de 14 mai este ziua Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste, în amintirea evenimentelor petrecute în noaptea de 14 spre 15 mai 1948, când au fost arestaţi numeroşi tineri, intelectuali, români care s-au opus regimului comunist.

Această zi a fost instituită prin Legea nr. 127/2017, care stabileşte sărbătorirea anuală a zilei de 14 mai de autorităţile centrale şi locale, dar şi de instituţiile de cultură din ţară, prin organizarea de comemorări oficiale, depuneri de coroane şi manifestări specifice pentru cinstirea memoriei acestor martiri.”, spune Șoșoacă.

NapocaNews

Vezi VIDEO