Distribuie articolul

O femeie de 95 de ani din Germania a fost condamnată miercuri în apel la un an şi patru luni de închisoare de tribunalul din Hamburg pentru că a negat în repetate rânduri genocidul naziştilor împotriva evreilor, informează AFP.

Judecată pentru „incitare la ură”, ea declarase în aprilie 2015, în marja unui proces împotriva unui fost membru SS, că lagărul de concentrare şi exterminare de la Auschwitz nu era decât „un lagăr de muncă” şi negase că o crimă în masă a avut loc acolo, scrie Agerpres. Supranumită de presă „bunicuţa nazistă”, Ursula Haverbeck se prezenta ca o reprezentantă a „revizionismului istoric” şi se declara „o luptătoare neînfricată pentru adevăr”. Precedentele sale condamnări pentru că negase Holocaustul i-au agravat cazul în faţa tribunalului din Hamburg.

Purtătoarea de cuvânt a tribunalului a informat că Ursula Haverbeck profitase de asemenea de procedură pentru a difuza noi teze negaţioniste de o „amploare extremă”. Numeroşi susţinători ai Ursulei Haverbeck, prezenţi în sala de audieri, au provocat de asemenea mai multe întreruperi ale audierilor din cauza intervenţiilor lor intempestive.

NapocaNews