Distribuie articolul

Festivalul International de Film Transilvania s-a deschis aseară, în prezenţa a câteva mii de spectatori. Dogman, cel mai recent film al regizorului francez Luc Besson, a fost proiectat în Piața Unirii, într-o gală cu casa închisă şi cu multe surprize. Urmează încă zece zile de festival, titrează TVR.info.

La gala de deschidere, o trupă de acrobați și dansatori din Belgia a făcut spectacol. Au pășit pe covorul roșu si 14 câini-vedetă, care prin talent și curaj s-au făcut remarcaţi în diferite ocazii.

Filmul Dogman, al lui Luc Bessson, recompune prin flashback-uri destinul tragic al lui Doug, un tânăr care în copilărie a fost aruncat de tatăl său abuziv în cușca unor câini de luptă pe care îi antrena. Aceştia îi devin familie. Actrița americană Jojo T. Gibbs joacă în film rolul unui detectiv.

Invitat special al ediţiei de anul acesta a TIFF este cineastul italian Daniele Luchetti. Va fi prezent la proiecția celui mai recent film al său, Confidenza, un thriller sentimental despre cum dragostea şi frica îți pot schimba iremediabil viața.

În programul festivalului sunt şi 42 de filme românești. 12 producții din toată lumea se află în cursa pentru Trofeul Transilvania și celelalte premii ale competiției oficiale, în timp ce 10 filme își vor disputa premiul Competiției Ce se întâmplă doctore.

Până pe 24 iunie, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania vor fi proiectate 200 de filme. Evenimentul va avea şi cineconcerte, expoziții și spectacole de stradă.

NapocaNews