Distribuie articolul
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Ambasada României în Italia au inaugurat luni, la Muzeul Civilizațiilor din Roma, expoziția „România-Italia: Arta broderiei și a ceramicii, patrimoniul umanității”, titrează Basilica.

Până în 14 iulie 2024, sunt expuse costume populare din mai multe regiuni ale României alături de costume tradiționale italiene și de numeroase obiecte de ceramică, într-un dialog al tradițiilor populare din cele două țări.

„România are o vastă ofertă culturală de prezentat publicului italian. Sunt recunoscătoare autorităților italiene pentru deschiderea de care dau dovadă cu fiecare prilej de colaborare”, a spus Excelența Sa Gabriela Dancău, Ambasadoarea României în Italia.

„Cultura a creat și continuă să creeze poduri între oameni, poduri între civilizații”, a subliniat și Paulina Popoiu, directoarea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Directorul Muzeului Civilizațiilor din Roma, Andrea Viliani, a evidențiat importanța tradițiilor în definirea culturilor și cunoașterii reciproce între România și Italia.

La eveniment au mai vorbit Federico Mollicone, Președintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților a Parlamentului Italiei, și Cristina Popescu, directorul general al Romfilatelia,.

Expoziția este organizată cu sprijinul Comisiei de Cultură din Camera Deputaților a Parlamentului Italiei și al Accademia di Romania de la Roma. În cadrul expoziției vor mai fi organizate o conferință tematică și ateliere de țesut destinate copiilor.

NapocaNews