Distribuie articolul

În data de 11 iunie, la orele prânzului, o delagație de scriitori vâlceni, condusă de scriitorii Zenova Zamfir, reprezentanta Bibliotecii județene ”Antim Ivireanu”și Luci Trușcă, președinta filialei Vâlcea ”Bartolomeu Anania ” a Ligii Scriitorilor, a mers în localitatea unde s-a născut distinsa scriitoare Titina Nica Țene. La școala Gimnazială Râmești, comuna Șusani. Familia de scriitori Titina Nica Țene și Al. Florin Țene, au fost intampinati de primarul PNL, proaspat ales, Cnstantin Daniel Tudor, pentru o întâlnire cu elevii si profesorii acestei școli.

Primiți cu flori în curtea școlii de câtre profesori, primar și reprezentanții Bibliotecii județene ”Antim Ivireanu ”, cei doi scriitori au fost invitați în sala profesorală, unde îi aștepta un grup de elevi ce făceau parte din cenaclul școlii.

După o cuvântare de bun venit și prezentarea biografiei scriitoarei Titina Nica Țene, care s-a născut pe aceste meleaguri și a învățat la o instituție școlară din această zonă, scriitoarea Zenovia Zamfir, a dat cuvântul primarului comunei care a apreciat personalitatea scriitoarei Titina Nica Tene cu care comuna se mândrește. Cu această ocazie Zenovia Zamfir le-a înmânat celor doi scriitori, intelectoali de marcă în cultura română, două Diplome ”Act de Recunoștință ”și două medalii ”ASCIOR-A treia conferință națională pentru civilizația creștină. ”

În continuare grupul de elevi a citit poezii creeate de ei, moment viu aplaudat de cei prezenți.După care au fost invitați cei doi oaspeți de onoare să citească din creația lor.Scriitoarea Titina Nica Țene a povestit, pe scurt, momente din viața sa legate de școala pe care a urmat-o în această comună,

In finalul întâlnirii poetul Al.Florin Țene, președintele Național al Ligii Scriitorilor a recitat două poezii.

Poeta Titina Nica Țene a acordat autografe pe cărțile sale și a donat școlii un set de cărți.Acelaș lucru l-a făcut și Al.Florin Țene.

Pe drumul de întoarcere s-au oprit la cimitirul satului Ușurei unde au aprins lumânări și au depus flori pe mormântul părinților Nica Constantin și Nica Maria.

Dumitru Oprescu