Distribuie articolul

Pădurea si „cealalta Pădure” deveneau tot mai mici, dar copacii votau mereu pentru topor. Fiindca coada impreuna cu „celelalte cozi de topor” erau din lemn, iar ei toti credeau ca este sau sunt unii de-a lor.

Cu ceva timp in urma, am avut sansa sau norocul sa cunosc un „domn cumsecade”, care lucreaza cu aprindere…intr-o „Intreprindere”. De Stat. Chiar daca „Intreprinderea” este de Stat, unii dintre cei ce servesc institutia respectiva, nu prea stau degeaba. Acolo daca sti sa pui întrebarile care trebuie, gasesti raspunsurile corecte. Un fel de…vrei sa fii miliardar! Este cum spun eu, o institutie unde – vindem, cumparam, furăm…informatii. Un fel de „secretul cifrului”. Pentru ca asa cum m-a invatat mentorul meu, dl profesor Raul Volcinschi – nu banii sau pozitia socială si politica reprezinta adevarata putere, ci informatia! Informatii cu ajutorul carora, daca ai inteligenta si viziunea necesara, iti poti construi singur „puzzle-ul politic”. Deoarece tot dl Profesor imi spunea, ca pentru a fi un veritabil om politic, ai nevoie absoluta de 2 elemente definitorii. Si anume, de spontaneitate si viziune. Sa sti sa adulmeci si sa intelegi.

Sa intelegi in primul rând, ca politica si clasa politica azi, este un fel de bal mascat improvizat cu figuri de ceara. Un bal de proasta calitate, cu masti retrograde, cu actiuni impotriva libertatii fiintei umane. Al carui scop principal este controlul absolut. Puterea absoluta ! Clasa politica si cei din spatele ei, nu au nevoie de natiuni de ganditori, ci de natiuni de muncitori. De fapt ei nu au nevoie nici de natiuni. Ei au nevoie de un standard, unde fiecare sa stea cuminte si fara minte in patratica lui. Unde persoana trebuie sa fie transformata in individ, adica intr-un sablon, intr-un obiect standard. Unde trebuie eliminata orice forma de dizidenta si de originalitate. Totul este facut in societatea moderna – progresista pentru uniformizare! Unde inteligenta nativa este redusa la zero, impreuna cu aptitudinile si creativitatea individuala. Acest neomarxism are drept scop suprem, reducerea individului la nivel de vită! Pentru a-l putea conduce, controla si subordona mult mai ușor. Pentru ca mai apoi sa dispară de pe „scena” – familia traditionala, natiunea creștina si proprietatea privată!

Insa „cheia jocului” este la noi. Si anume – constiinta! Constiinta care este cel mai important lucru. Lupta personala a fiecaruia de a fi constient. Sa ne urmam constiinta curata, tot asa cum ne urmeaza umbra, atunci cand bate soarele pe noi. Este cheia secreta – lupta de a deveni constienti. Si cand vom deveni constienti, vom sti sa luam deciziile corecte in situatii foarte complicate, ca cele pe care le traim azi. Prima conditie pentru a ne trezi constiinta, este sa realizam ca suntem in…inchisoare ! Si sa evadam din conditia de detinut absolut al sistemului. Un detinut absolut, care azi s-a identificat cu inchisoarea! Pentru a ne schimba statutul, noi trebuie sa ne recastigam libertatea constiintei proprii.

Cea mai mare putere a nostra, este gandul cel bun si Dumnezeiesc în noi! Pentru ca suntem ceea ce gândim. Puterea gândului este foarte importanta. Astfel daca ne gândim doar la furt sau la frauda, pentru ca-i vedem pe politicieni si guvernanti ca fura, atunci toata lumea va fura. Noi trebuie sa inlocuim legile hoției, cu cele ale fericirii si ale armoniei. Pâinea noastra cea de toate zilele, sa fie Lumina noastra cea de toate zilele! Amin.

Cristian Ardeleanu