Distribuie articolul

Se apropie perioada concediilor, iar oamenii se împart în două categorii: cei care doresc să călătorească în străinătate pentru a descoperi locuri noi și cei care preferă să își petreacă zilele libere prin împrejurimi. Bineînțeles, sunt oameni care optează pentru ambele variante, mai ales dacă jobul le permite. Litoralul românesc este și el în continuă dezvoltare și oferă tot mai multe posibilități pentru cei care vor să-și petreacă aici concediul. De asemenea, în funcție de partea țării din care vin turiștii și de mijlocul de transport folosit, există o serie de alte obiective turistice care pot fi vizitate pe parcurs.

Începe-ți concediul cu o vizită în capitală

 

Bucureștiul este un oraș pe care merită să-l vizitezi de mai multe ori. Chiar dacă ai mai fost prin zonă, cu siguranță există obiective pe care nu le-ai vizitat, mâncăruri pe care nu le-ai gustat și atracții de care nu te-ai bucurat. De asemenea, un sfat ar fi să-l vizitezi și în diferite anotimpuri pentru a te de specificul fiecăruia. Vara, capitala este un oraș viu, perfect pentru a petrece timp de calitate în localurile și pub-urile din zonă. Iată care sunt principalele activități pe care le poți încerca în București!

  1.   Seri pline de voie bună

Capitala este un oraș care cu siguranță nu doarme. Distracția este prezentă indiferent de anotimp. Totuși, venirea căldurii este momentul în care voia bună își face simțită prezența prin tot orașul. Terasele localurilor devin pline, indiferent de momentul zilei. Există restaurante și baruri potrivite pentru o seară plăcută chiar dacă ești doar în trecere prin București. Un local cu mâncare bună și băuturi diversificate îți va permite să te bucuri de experiența unei ieșiri reușite. Poți alege un restaurant în București precum Berăria H care să-ți ofere toate facilitățile pentru o noapte plină cu voie bună. De la bucate delicioase și un meniu diversificat de băuturi cu sau fără alcool, la muzică live și seri de petrecere, restaurantul le are pe toate.

  1.   Plimbări prin parcuri

Bucureștiul este un oraș care îmbină perfect arhitectura specifică unei metropole cu natura. Parcurile din capitală sunt o adevărată atracție turistică. Fie că alegi o plimbare pe jos, fie că alegi să închiriezi o bicicletă, cu siguranță te vei bucura de momente de relaxare. De asemenea, dacă alegi parcul Herăstrău, te poți aventura într-o plimbare cu barca. 

  1.   Plimbări prin mall

Poate ar fi o idee bună să faci niște cumpărături înainte de a pleca la mare. Dacă încă nu ai găsit cămașa de plajă dorită sau ai uitat șlapii acasă, vei găsi cu siguranță ceea ce cauți în mall-urile din capitală.

  1.   Vizite la muzee

Istoria țării noastre este una bogată, de aceea este normal ca în capitală să existe cele mai diverse și spectaculoase exponate. În acest context, vizitarea muzeelor ar trebui să fie pe lista ta, iar această decizie nu te va dezamăgi.

Prin urmare, în drumul tău spre mare este o idee bună să te oprești la București și să te bucuri de ceea ce are de oferit capitala țării.

 

NapocaNews, Sursă foto: Magneto.ro