Distribuie articolul

„Pune Mâna pe Chitară – Folk & More” revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca, între 6 și 7 iulie, pentru a aduce împreună peste 500 de chitariști care vor cânta alături de nume importante din muzica  folk-rock.

În acest weekend, programul educațional „Pune Mâna pe Chitară” organizează pentru al treilea an în Cluj-Napoca un concept de festival cu adevărat unic, promițând două zile de muzică live și o atmosferă plină de emoție. Sute de chitariști din toată țara vor interpreta cele mai iubite piese folk și rock împreună cu trupe și artiști importanți precum Bosquito, Semnal M, Emeric Imre și Gabriel Ghita.

Sâmbătă, 6 iulie, ora 18:00 – Serenada Pune Mâna pe Chitară

Ziua debutează cu Serenada din Piața Unirii, care va reuni chitariști din Sibiu, Deva, Făgăraș, Craiova, Curtea de Argeș, Oradea, Arad, Reșița, Alba Iulia, Bistrița, Rm. Vâlcea, Sighișoara, Turda, Botoșani, Slatina, Cisnădie, Jibou, Dej, Tășnad, Sânmartin, Tg.Frumos, Pișchia, Tg. Lăpuș, Izvoarele, Gilău, Izvoru Crişului.

Cele 16 piese din playlist-ul concertului  vor răsuna de pe corzile a peste 500 de chitariști, acompaniați de Bosquito, Semnal M și Emeric Imre. Printre melodiile românești se numără „Două mâini” și „Omul perete” (Bosquito), „Floare de colț” și „M-am îndrăgostit numai de ea” (Ducu Bertzi), „Nebun de alb” și „Noaptea de unul singur” (Emeric Imre), „La fereastra ta”,  „Spune-mi cine ești” și „Primăvara românească” (Semnal M), „Iubirea” și „Trebuie să crezi” (Antract), „Adio, deci pe curând” și „Vinovații fără vină” (Mircea Vintilă).

Playlistul include și piese internaționale celebre precum “Another Brick in the Wall” (Pink Floyd) , “Have You Ever Seen the Rain” de la Creedence Clearwater Revival, “Hotel California” semnată de Eagles și “Let It Be” a celor de la The Beatles.

Seara se va încheia cu trei concerte de excepție. De la ora 20:00, Emeric Imre ne va încânta cu un recital de muzică folk de cea mai bună calitate, din care nu vor lipsi hit-uri precum „Nebun de alb” și „Noaptea de unul singur”, dar și multe alte piese care au marcat cariera sa. De la ora 21:00 urcă pe scenă Semnal M, legendara trupa din Cluj-Napoca, ne va aduce spiritul rock autentic cu piesele „La fereastra ta”, „Spune-mi cine ești”, „Primăvara românească” și multe altele. Seara va culmina cu un concert Bosquito, una dintre cele mai în vogă și mai iubite trupe din România.

Duminică, 7 iulie, trei evenimente Street Guitar animă Clujul

Clujul va prinde viață prin trei evenimente Street Guitar, care vor aduce pe străzile orașului grupuri de chitariști din întreaga țară. Momentele muzicale vor avea loc în diverse piețe și zone centrale ale orașului, invitând trecătorii să se alăture și să se bucure de momente de relaxare și evadare din rutina zilnică. Evenimentul promite să aducă un suflu nou în oraș și să creeze o atmosferă deosebită, în care muzica va fi puntea de legătură între artiști și comunitate.

„Pune Mâna pe Chitară – Folk & More” este dedicat publicului larg, care se adresează tuturor iubitorilor de chitară și muzică folk-rock, profesioniști, amatori sau simpli spectatori. Accesul este gratuit la toate evenimentele.

Programul „Pune Mâna pe Chitară”, unul cu tradiție în Sibiu, își propune să pună bazele unui program complex de educație muzicală la Cluj-Napoca, care nu doar încurajează oamenii să învețe să cânte la chitară, ci le oferă toate instrumentele necesare pentru a reuși: un caiet de studiu pentru chitară cu informații utile și tabulaturi ale pieselor incluse în eveniment, dar și tutoriale video, realizate de Ilie „Manole” Vlad de la trupa Antract.

Radu Ștefan