Distribuie articolul

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a oferit replica pentru felicitările primite din partea Ministerului rus de Externe într-un interviu acordat postului de televiziune TF1. Le Pen acuză faptul că astfel de mesaje nu fac decât să alimenteze opoziția la adresa partidului său înainte de turul doi al alegerilor parlamentare din Franța.

Președintele formațiunii de extremă-dreapta Mobilizarea Națională (RN), Marine Le Pen a denunțat în cadrul unui interviu televizat faptul că s-a distanțat de Rusia după ce a invadat Ucraina. De asemenea, nu se simte responsabilă pentru mesajele din spațiul online transmise de oficialitățile ruse, relatează La Provence.

„Nu mă simt deloc responsabilă pentru provocările lansate de ruși împotriva Franței și la adresa lui Emmanuel Macron. Este rușinoasă orice fel de asociere între RN și Rusia, însă criticii noștri abia așteaptă ocazia pentru a face astfel de legături nefericite”, a declarat Le Pen.

La originea acestei controverse se află un mesaj transmis de Ministerul de Externe al Rusiei pe rețeaua X:

„Poporul francez caută o politică externă suverană care să servească interesele naţionale şi care să se rupă de dictatele Washingtonului şi Bruxellesului. Vocea majorității nu va putea fi ignorată”, arată textul postării, interpretat ca fiind o laudă la adresa partidului lui Le Pen.

Lidera RN își asigură alegătorii că astfel de speculații nu fac decât să pună într-o lumină negativă candidatura lui Jordan Bardella pentru funcția de prim-ministru al Franței.

NapocaNews