Distribuie articolul
Rabinul-șef al Parisului le-a cerut evreilor să părăsească Franța. Acest lucru se datorează rezultatelor alegerilor parlamentare și migrației necontrolate din țările musulmane.
„Astăzi este clar că nu există viitor pentru evrei în Franța. Îi sfătuiesc pe fiecare tânăr să plece în Israel sau într-o țară mai sigură. Multe familii de evrei nu s-au putut gândi să voteze pentru Mitingul Național, dar recent stânga a devenit antisemită. Evreii sunt prinși la mijloc și nu știu cine îi urăște mai mult”, a declarat Moshe Sebbag, rabinul Marii Sinagogi din Paris, conform Nexta.Sebbag a spus că stânga sprijină migrația în masă în Franța, dar mulți migranți din țările musulmane nu au planuri să se integreze în societate. Există un puternic sentiment antisemit printre ei, scrie Bild. Ca exemplu, publicația citează violul unei fete evreiești de 12 ani de către adolescenți arabi.

În primul tur al alegerilor parlamentare din Franța a câștigat partidul de extremă dreapta „Uniunea Națională”. Pe locul doi a ieșit Noul Front Popular de extrema stânga.

Candidaţii lui Marine Le Pen din formaţiunea Adunarea Naţională (RN), aliaţi cu un grup de conservatori, au fost marii câştigători ai primului tur al alegerilor legislative din Franţa de duminică, cu 33% din voturi, care îi plasează în postura de a avea majoritatea după turul doi, de duminica viitoare, şi chiar să obţină majoritatea absolută, relatează Agerpres.

Această majoritate absolută, care presupune obţinerea a cel puţin 289 din cei 577 de deputaţi, este condiţia pe care candidatul formaţiunii la funcţia de prim-ministru, Jordan Bardella, şi-a stabilit-o pentru a guverna, după cum a amintit chiar mentora lui: „Nu are sens să mergem la guvern dacă nu putem acţiona”.

Totuşi, Le Pen a luat în considerare un scenariu în care, dacă ar obţine 270 de locuri, s-ar consulta cu alţi deputaţi, precum cei din partidul conservator Republicanii, pentru a vedea dacă aceştia ar fi dispuşi să-i susţină în unele proiecte legislative, şi în special să aprobe bugetul.

Lidera extremei drepte a reiterat că, dacă formaţiunea sa va ajunge la guvernare, ea nu va face parte din cabinet – „Nu voi fi un prim-ministru bis” – ci va acţiona ca şefă a grupului parlamentar.

NapocaNews