Conform proiectului, obiectivele campaniei includ informarea populaţiei privind punctele de colectare amenajate la spitalele publice şi private, amplasate în instituţiile partenere şi în farmaciile din judeţul Cluj; promovarea consumului raţional de medicamente şi educarea populaţiei cu privire la riscurile generate de eliminarea necorespunzătoare a produselor farmaceutice; îmbunătăţirea sănătăţii publice prin reducerea contaminării mediului şi a riscului de apariţie a bacteriilor rezistente la antibiotice.
În cadrul conferinţei de presă susţinute alături de prefectul Irina Munteanu şi de şefii celorlalte instituţii implicate în proiect, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Cluj, conf. dr. Elena Dinte, a declarat: „Considerăm că este responsabilitatea noastră, a Colegiului Farmaciştilor, să contribuim activ la promovarea acestei campanii de informare, sprijinită de autorităţile judeţene şi locale”.
Elena Dinte a adăugat că „există soluţii sigure, iar noi vom fi alături de cetăţeni pentru a facilita acest proces, contribuind astfel la protejarea mediului şi sănătăţii publice”.
Farmaciile clujene vor afişa lista cu spitalele care colectează medicamentele şi alte informaţii necesare cetăţenilor, a mai spus preşedintele Colegiului Farmaciştilor Cluj.
NapocaNews, Foto credit: pexels.com