Distribuie articolul

A căzut ca un trăznet pentru români știrea că partidele politice tradiționale -ale căror candidați au pierdut cu brio turul I al alegerilor prezidențiale – și președintele Klaus Iohannis pun la cale anularea scrutinului și repetarea acestuia în data de 8 decembrie. Deja un ”răspopit” și celebru traseist politic, tov. Cristi Terheș folosit se pare, ca o șosetă de sistem, a pus plângere la CCR ca să fie anulate alegerile, iar Klaus Iohannis întrunește CSAT pentru analiza unor posibile ingerințe străine în alegerile prezidențiale și anularea acestora cu sprijinul BEC și prin decizia CCR. Mai mult, fostul președinte Traian Băsescu a fost reînviat de serviciile secrete, care niciodată nu au aflat cum a dispărut flota României în 1990, și zburdă gonflat pe la televiziuni propunând ca DIICOT să ancheteze alegerile prezidențiale pentru fraude și ca acestea să nu fie validate. Tot sistemul politic corupt sau ineficient și președintele Klaus Iohannis pun la cale anularea votului democratic al poporului român de pe 24 noiembrie. Nici acum în al 13 -lea ceas politicienii noștri îmbuibați de prezența neîntreruptă la putere de 35 de ani nu au înțeles că în turul I românii au dat un vot de blam clasei politice tradiționale care au transformat țara într-o colonie subdezvoltată. Românii umiliți de politicieni s-au răcorit prin vot împotriva celor care au atentat la libertate și la suveranitatea țării prin cedarea Deltei, datorită canalului Bâstroe la Ucraina, contra partidelor care au îndatorat țara cu sute de miliarde de euro pentru armament ca să-l dea apoi lui Zelenski pe gratis, asta în timp ce se taie pensiile și se dau afară oamenii din serviciu și coșul zilnic s-a scumpit.

A fost un vot ferm împotriva vânzării petrolului, mineralelor și pădurilor la austrieci și a porturilor la olandezi, de fapt a fost o revoltă disperată a unui popor care s-a săturat să joace doar pe partitura eco-comunistă a Bruxellului, care ne-a băgat la propriu pumnul în gură al corectitudinii politice și țara în datorii. În timp ce inflația face ravagii, liderii politici se plimbă cu avioane private de la firme intrate în insolvență, iar președintele Iohannis și-a folosit mandatul pentru un perpetuu concediu de lux pe bani publici. A fost și un vot mai ales împotriva lipsei de demnitate și de suveranitate față de marile puteri care ne-au umilit de fiecare dată când au avut ocazia, dar și un vot împotriva slugărniciei unor lideri care pentru bani, interese și funcții nu au avut mamă și tată vânzând pe tarabă țara și pe români celor care diriguiesc Europa. Oamenii s-au săturat de dictatul de la Bruxelles, care ne impune soluții utopice eco-marxiste ce au dezindustrializat România și a făcut un infern viața românului în marile orașe. A fost un vot și împotriva sistemului pensiilor speciale nerezolvate de Rareș Bogdan în cele 35 de zile. Tineri pensionari rezerviști câștigă dintr-o pensie pe o lună cât zece pensii pe un trimestru ale unor pensionari simpli care au muncit până la 65 de ani. Lipsa de echitate și contributivitate epuizează angajații. Românii au mers la vot disperați atât în țară cât și, mai ales, în Diaspora fiind sătui de înstrăinare și străinătate și au folosit cu sete de răzbunare puterea lor, singura de altfel: ștampila de vot. Au pus-o pe un candidat anti-sistem sătui de slugărnicia și concupiscența vechilor politicieni. Românii au votat mai ales pentru pace și pentru că nu vor să le moară copiii pe front într-un război care nu este a lor, pentru un Zelenski care își bate joc de românii din teritoriile istorice românești din Ucraina, lipsindu-i de elementare drepturi. Pentru puterea politică agricultorii ucraineni și copiii ucrainenilor refugiați sunt mai importanți decât cei români. Cetățenii români au vrut să scape, de asemenea, de politicienii care au impus în pandemie restricții inimaginabile ca în al Treilea Reich și care au cumpărat contra șpagă vaccinuri de miliarde de euro ca apoi să fie aruncate la gunoi ca nefolositoare.

De aceea, încercarea de a anula azi alegerile prezidențiale este un atentat la democrație, la voința liber exprimată a poporului. Bruxellul vrea să ne impună acum anularea alegerilor prezidențiale și eliminarea candidatului Călin Georgescu după modelul Dianei Șoșoacă? Consider că anularea alegerilor reprezintă un atentat la suveranitatea, legalitatea statului și a Constituției României. Cei care vor face asta vor arunca România într-un Maidan civil. Ar fi o lovitură de stat împotriva ordinii constituționale și o spun ca istoric, că vor plăti prin tribunale. A anula alegerile și voința electorală a unui popor în România democrată ne-ar transforma într-o Coreea de Nord, Belarus, Rusia, Cuba sau Venezuela. Care ar fi atunci diferența dintre noi care ne batem cu pumnul în piept ca țară UE, că suntem o democrație și aceste țări sus-amintite. Niciuna. Să anulezi alegerile pentru că nu-ți recunoști înfrângerea electorală și pentru un posibil război reprezintă o crimă politică împotriva României și a poporului român. Nu vă convine că a ieșit un candidat precum Călin Georgescu în turul doi, atunci mergeți și votați pe 8 decembrie contracandidatul. Aveți ștampila de vot, care este singura armă într-o democrație. Alta nu există. Ședințele CSAT, anchetele DIICOT sau manevrele ”dinozaurilor” speciali CCR pentru a anula voința electorală a poporului român înseamnă din punctul de vedere al prevederilor Constituției o lovitură de stat și un atentat la adresa democrației, care se plătește aspru pentru trădare și cu oprobiul istoriei din neam în neam. Celor care nu le convine rezultatul voinței românilor liber exprimat prin vot, pe 24 noiembrie și care azi ies în stradă sau pun la cale puciuri anti-constituționale în conclavuri politice sau instituționale le reamintesc ceea ce ne-a învățat Ion Rațiu, pe care l-am votat în mai 1990 – un lucru pe care nu l-am uitat niciodată și fiecare român trebuie să-l repete de fiecare dată în fața urnei de vot: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“

Ionuț Țene