În dimineața în care copiii își găsesc cu entuziasm ghetuțele pline de dulciuri și jucării de la Moș Nicolae, există încă locuri unde acest moment magic nu se întâmplă. Mulți dintre copiii României nu au ghetuțe călduroase: nici pentru drumurile spre școală, nici pentru a le pregăti în așteptarea darurilor.
Copii care sar în ajutorul altor copii
Asociația Educalise din Cluj-Napoca aduce speranță și bucurie celor care au nevoie de sprijin, prin campania „Ghetuțele Bucuriei. Ajunsă la a șasea ediție, această inițiativă umanitară îmbină generozitatea cu educația, responsabilizând micii donatori și atrăgând atenția asupra sărăciei extreme în care trăiesc mulți copii din jurul nostru.
În acest an, copiii de la două grădinițe au răspuns invitației Asociației Educalise. Copiii de la Grădinița „Daisy” și Grădinița cu program prelungit „Lumea Copiilor” din Cluj-Napoca au contribuit cu inimile deschise, pregătind pachete pentru sărbătorile de Sfântul Nicolae. Mai mult, copiii au pregătit felicitări și decorațiuni de Crăciun pentru copilașii la care vor ajunge pachetele. Pachetele conțin ghetuțe călduroase care să înfrunte frigul, haine pufoase și dulciuri și fructe. Toate sunt noi, alese cu grijă și dăruite cu drag, pentru copiii din județele Cluj, Brașov și Vâlcea, oferindu-le ocazia să trăiască bucuria sărbătorilor așa cum merită.
„ Este al treilea an în care desfășurăm această activitate în grădinița noastră. Copii învață astfel că fiecare gest contează și că, împreună, pot contribui la o lume mai bună. Ne bucurăm să facem parte din campania Asociației Educalise și suntem hotărâți să păstrăm această tradiție an de an, ca un exercițiu de bunătate și responsabilitate.”, a declarat Alexandra Colța, directorul grădiniței „Daisy” din Cluj-Napoca.
Cum se desfășoară campania „Ghetuțele Bucuriei”
Asociația Educalise adună donații pentru cele 180 de pachete până marți, 10 decembrie 2024. Iar din 11 decembrie, până în preajma Crăciunului, pachetele vor fi duse copiilor. Fiecare cutie are o valoare de 250 de lei și conține o pereche de ghete, un polar, șosete, cărți de povești și de colorat, fructe și dulciuri.
„Sărbătorile de iarnă sunt despre mai mult decât cadouri – sunt despre magia pe care o creăm împreună și despre emoția gesturilor pline de bunătate a oamenilor care se alatura comunitatii noastre. În cei 6 ani de campanie Ghetuțele Bucuriei, am reușit să incălzim piciorușele copiilor care străbat ulițele înghețate spre școală cu peste 1.000 de perechi de ghetuțe călduroase. Anul acesta, vom adăuga alte 180 de perechi, împreună cu polare,cărți și dulciuri cu gust de sărbătoare. Meritele se îndreaptă către oamenii generoși care, an de an, își deschid inimile și se gândesc la cei în nevoie. Prin gesturile lor pline de empatie, reușesc să aducă o bucurie mai mare decât își pot imagina”, a spus Mădălina Hada, cofondator al Asociației Educalise.
Oricine poate dona suma necesară unui pachet, fie individual, fie în asociere cu un prieten sau coleg. Primul pas este completarea acestui formular: shorturl.at/irVZ4. Apoi, banii se transferă în contul: Asociația Educalise RO22RNCB0837163283860001
Cristina Sălăgean, cofondator al Asociației Educalise ne-a povestit că „ Această campanie este o tradiție pentru noi, iar în fiecare an țintim să extindem componenta educațională. Da, ne dorim să luăm copiilor din medii fevarorizate grija piciorușelor înghețate, de tot pe atât de important este pentru noi și să modelăm generația viitoare. Din acest motiv, ne străduim să implicăm tot mai mulți preșcolari în activități. Pregătim felicitări, povestim și împachetăm darurile cu copiii din mediul urban, cu copii ca ai noștri, ai tututor, care – din punctul nostru de vedere – dincolo de toate activitățile și skillurile pe care le dorbândesc încă din grădiniță, trebuie să deprindă valori creștine și morale precum bunătatea, întrajutorarea, generozitatea.
Mai multe detalii despre campanie, găsiți și pe pagina de Facebook a Asociației Educalise.
Despre Asociția Educalise
Asociția Educalise a fost fondată, în 2019, de către două mame din Cluj-Napoca, cu job-uri full time, care în timpul liber au decis să se implice în proiecte caritabile. Fie că era vorba de pictat săli și holuri în spitale de copii, dotarea unor unități sanitare cu aparatură medicală sau amenajarea unor săli multimedia pentru acces mai facil la educație, Asociația Educalise a spus mereu prezent.
Radu Ștefan