Novak spune că sportivul a fost torturat şi batjocorit doar pentru că este ungur.

“Un incident grav s-a petrecut la Reşiţa. Un sportiv din echipa naţională de origine maghiară a fost torturat şi batjocorit doar pentru că este ungur şi se afla într-o poziţie de inferioritate. Din păcate, mesajele lui Vadim Tudor, Funar, George Simion şi Şoşoacă au ajuns chiar şi la copii! Vă rog să înţelegeţi că aceste personaje sunt în stare de orice pentru a câştiga nişte voturi de la oameni care nu cunosc istoria şi realitatea despre unguri”, a scris Eduard Novak.

“Cred că potenţialul nostru ca naţiune este mult mai mare decât să îi ascultăm pe aceşti indivizi fără valoare care ne dezbina. Noi trăim frumos, ne respectăm valorile şi cultura, avem prieteni români încă din copilărie care au învăţat limba maghiară, aşa că nu mai lăsaţi ca aceşti indivizi să vă otrăvească cu ura lor!”, a adăugat el.

Si preşedintele UDMR Kelemen Hunor a reacţionat, după ce un băiat maghiar în vârstă 15 ani a fost agresat de doi colegi de lot, într-un cantonament de la Reşita, în timpul unei petreceri cu alcool şi ţigări.

„Ajunge! Până aici! Un băiat maghiar de 15 ani din Lugoj a fost torturat într-un cantonament doar pentru că este maghiar. Iată unde duce discursul de ură al AUR împotriva maghiarilor. Ceea ce s-a întâmplat trebuie să fie condamnat de conducătorii statului român, cei responsabili trebuie pedepsiţi! Nimeni nu trebuie să tacă!”, a scris Kelemen Hunor, vineri pe Facebook.

Poliţiştii din Caraş-Severin s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal după ce un sportiv de la lotul masculin de juniori la gimnastică a fost agresat în timpul cantonamentului de la Reşiţa de alţi doi colegi.

Potrivit unor informatii, un băiat de 15 ani din Lugoj, component al lotului masculin de juniori la gimnastică, a fost agresat de doi colegi de lot, în timpul unei petreceri cu alcool şi ţigări. Cei doi agresori şi-au legat victima de un calorifer, apoi băiatul a fost tuns şi dezbrăcat, obligat să consume alcool şi i-au scrumat în cap, apoi au mimat un joc sexual, fără ca cineva să intervină. Când a reuşit să scape, băiatul de 15 ani a fugit acasă, la Lugoj, unde le-a povestit părinţilor ce a păţit. Nimeni, însă, nu a sesizat Poliţia.

Lotul masculin de gimnastică la juniori a făcut un cantonament la Reşiţa, în vederea pregătirii pentru Campionatul European.

Poliţiştii din Caraş-Severin s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal după ce un sportiv de la lotul masculin de juniori la gimnastică a fost agresat în timpul cantonamentului de la Reşiţa de alţi doi colegi.

NapocaNews