Dupa ce a fost criticat pentru opinia exprimata recent cu privire la homosexuali, cunoscutul autor american de romane SF, Orson Scott Card, il compara pe presedintele Barack Obama cu Hitler, intr-un eseu de 3.000 de cuvinte.

In materialul intitulat „Evenimente improbabile”, publicat pe blogul sau, autorul romanului „Jocul lui Ender” („Ender’s Game”) infatiseaza un viitor in care Obama conduce SUA in stilul fostilor dictatori Hitler si Stalin, cu ajutorul propriei forte nationale de politie formata din tineri oraseni someri, noteaza The Guardian.

De asemenea, Card sugereaza ca Obama si sotia lui, Michelle, ar putea aduce un amendament constitutiei americane pentru a permite unui pesedinte sa isi pastreze functia pentru totdeauna.

Scriitorul mormon in varsta de 61 de ani isi eticheteaza postarea ca „un experiment al gandirii fictive”. „Se vor intampla aceste lucruri? Evident ca nu”, admite el.

Intr-un pasaj din eseu, preluat de Geekosystem, Card il ataca dur pe presedinte.

„Obama este prin caracter si preferinta un dictator. Uraste insasi ideea de compromis; isi demonizeaza criticii si ii dispretuieste chiar pe proprii sai acoliti din presa liberala.”

Orson Scott Card a marturisit luna trecuta ca se opune cu tarie casatoriilor gay.