Realizatorul emisiunii „In gura presei” de la Antena 1 si Antena 3, Mircea Badea, crede ca protestatarii cei mai radicali impotriva proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana sa fie platiti pentru acest lucru.

In emisiunea din 3 septembrie, Badea i-a atacat si pe protestatarii care „au venit din barurile si budele din Centrul Vechi” pentru a protesta, fara sa stie ceva despre Rosia Montana.

„Istericala cred ca e pe bani (…) Rosia Montana (Gold Corporation- n.red) a bagat foarte multi bani in propaganda, e adevarat, dar s-au bagat foarte multi bani si in propaganda anti. Acesta e un adevar incontestabil. Daca voi fi pus in fata instantei care sa-mi ceara sa dovedesc adevarul spuselor mele, e foarte usor de dovedit. E un adevar pe care cineva zdravan la cap n-ar indrazni sa-l nege. ONG-urile care sunt anti-Rosia Montana sunt pe bani anti-Rosia Montana.

Ma deranjeaza agresivitatea infioratoare a asa-zisilor ecologisti la adresa celor care, pur si simplu nu se inflameaza (…) daca refuzi sa te dai cu curul de pamant si sa te isterizezi (…) inseamna ca esti platit, ca esti vandut, pentru ca s-a stabilit de catre hipsteri ca ala care isi smulge parul din cap si se da cu curul de pamant, ala e cu dreptatea, cu adevarul, cu binele pamantului. Aici am o mare problema – pentru ca tu esti atat de agresiv dintr-o data, poate ca tu esti ala platit (…) Daca esti atat de grabit sa acuzi, poate ca tu esti ala platit. Sa nu ne lasam purtati de sinceritatea imaculata a acestor constiinte curate”, a spus Mircea Badea.

El crede ca multi au inceput sa protesteze fara sa stie exact pentru ce.”Rosia Montana e de multi ani, ai descoperit acum Rosia Montana, papagalule? (…) Acum au descoperit si ei subiectul, pana acum au stat in budele din Centrul Vechi, inundati in alcool (…) astia din Bucuresti care o ard cool prin cluburi si prin budele din Centrul Vechi, care mai lasa un pic sticla si zic ‘dom’ne, stai putin…natura'”.

Calimente (PNL), despre Rosia Montana: Opozantii au pareri delirante, protestatarii se distreaza

Realizatorul de televiziune a precizat ca nu e nici pro, nici contra proiectului.

Sursa: Ziare.com