Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a dezminţit, într-un interviu pentru cotidianul Izvestia, zvonuri cu privire la o căsătorie religioasă oficiată în secret weekendul trecut şi a subliniat că preşedintele rus nu are timp pentru o viaţă privată.

Zvonul a fost lansat de avocatul şi bloggerul Kaloi Ahilgov, care a scris sâmbătă că a fost informat că Vladimir Putin – care a divorţat recent de fosta sa soţie Liudmila – s-a căsătorit religios cu fosta gimnastă Alina Kabaieva, o campioană olimpică, la Mănăstirea Iverski, la Valdai, în nord-vestul Rusiei.

„Mi s-a spus că Putin şi Kabaieva se căsătoresc în Mănăstirea Iverski. Tot Valdaiul este blocat” de FSO, serviciul de securitate al Kremlinului, a scrie el sâmbătă.

„De ce a fost încercuită mănăstirea, nu pot să vă spun. Înţelegeţi, este de domeniul invenţiei, este inutil să dezminţim (…). Am făcut-o deja de o sută de ori”, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov.

„Zvonurile persistă, nu ai ce să faci. Nu are nimic a face cu realitatea”, a continuat el.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi fosta sa soţie Liudmila, care nu au mai fost văzuţi împreună de mai mulţi ani, au anunţat că s-au despărţit în iunie, într-un interviu televizat.

Mediafax