Ultimul concert de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac este găzduit de Palatul Bánffy – Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și va avea loc pe 30 septembrie, la ora 19.00.

SoNoRo Conac a cuprins o serie de unsprezece concerte, desfășurate între 24 iunie și 30 septembrie, în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești.

Muzicienii SoNoRo care vor concerta la Muzeul de Artă sunt Alexandra Bobeico (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Christian Naș (violă). Programul muzical cuprinde piese ale compozitorilor Antonín Dvořák, Béla Bartók, Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Stamitz, György Ligeti și Johan Halvorsen.

Construit între 1774 și 1785 pe laturile unei curți rectangulare de către contele Gheorghe (György) Banffy, Palatul este considerat a fi cea mai reprezentativă clădire în stilul baroc din Transilvania. Începând cu 1951, palatul adăpostește Muzeul de Artă din Cluj, cu un valoros patrimoniu de pictură, grafică și artă decorativă. Nucleul acestui patrimoniu este Colecția Virgil Cioflec, ce reunește opere ale unor artiști consacrați precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Camil Ressu sau Vasile Popescu.

Accesul la concertele SoNoRo Conac se face numai pe bază de invitație sau rezervare, în limita locurilor disponibile, la: mariaclara@sonoro.ro sau 0741.190.470.

NapocaNews