TDL Cluj le solicită liderilor organizațiilor de tineret a TSD Cluj, Dan Morar și a TNL Cluj, Gavrilă Iuga, să explice ce măsuri a luat Guvernul condus de tânărul Victor Ponta față de situația dezastruoasă în care să găsesc sutele de mii de studenți din România.

 „Slaba finanțare din educație, creșterea taxelor de studiu și a taxelor pentru locurile din căminele studențești sunt doar câteva probleme cu care se confruntă studenții români în general și cei clujeni în special, acum, în pragul începutului de an universitar.

Având în vedere faptul că în Municipiul Cluj-Napoca studiază peste 100 de mii de studenți, TDL Cluj consideră că structurile de conducere de tineret ale celor două principale partide aflate la guvernare nu trebuie să fie pasive la lipsa de reacție a Guvernului Ponta și să încerce de urgență să găsească soluții pertinente cu privire la aceste probleme stringente ale studenților.

Reamintim faptul că TDL Cluj s-a alăturat îngrijorării studenților clujeni care spun că noul an universitar va fi unul foarte costisitor din punct de vedere economic și asta datorită bugetului mic alocat pentru Educație. România are şansa de a-şi creşte competitivitatea investind inteligent în educaţie şi cercetare însă Guvernul USL nu are capacitatea să înţeleagă că succesul în educaţie stă la baza progresului tehnologic şi a dezvoltării economice a României” se arată într-un comunicat de presă emis de TDL Cluj.

NapocaNews