Preşedintele Traian Băsescu participă duminică la Serbările naţionale de la Ţebea, judeţul Hunedoara, dedicate memoriei lui Avram Iancu. Ajuns în jurul orei 11.00 la manifestații, alături de soție, și întâmpinat de o gardă de onoare, președintele nu a avut parte de o primire prea călduroasă, acesta fiind huiduit. Oamenii au strigat „Jos Băsescu!” și „Demisia!”.

La festivitate sunt prezente câteva mii de persoane. Participă de asemenea la eveniment și oficiali ai statului român, între care ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, preşedintele PDL, Vasile Blaga, parlamentari democrat-liberali, dar şi autorităţi locale.

Președintele și-a anunțat participarea la eveniment în ultimul moment, prin intermediul unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

La Complexul Istoric din Ţebea, comuna Baia de Criş, va avea loc ceremonialul public care va cuprinde depuneri de coroane, slujba religioasă de pomenire, o evocare istorică şi mesajele autorităţilor.

Pe platoul destinat ceremonialului este interzis accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice. De asemenea, în timpul ceremonialului public, organizatorii recomandă un comportament decent, zgomotele puternice (imnuri, lozinci) afectând caracterul comemorativ al manifestării.

Pentru desfăşurarea manifestărilor de la Ţebea, traficul rutier va fi închis pe DN 76 km 38+500 – 38+600, în intervalele orare 11.00-11.15 şi 14.00-14.30. Potrivit organizatorilor, închiderea circulaţiei este necesară pentru formarea gărzii de onoare, prezentarea onorului militar şi defilarea gărzii de onoare. Conform Prefecturii, situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare.

Sorin Popa, Sursa: Cotidianul