10.000 de persoane au protestat, duminică seara, în centrul municipiului Cluj-Napoca, faţă de proiectul minier de la Roşia Montana, scandând „USL, PDL – aceeaşi mizerie” si „Afară, afară, RMGC din ţară”.

Protestatarii s-au adunat, duminica, în jurul orei 17.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având pancarte cu inscripţiile „Suntem tineri şi ne pasă, nicio mină în ţara noastră”, „Vă rugam să ne scuzaţi, suntem tineri educaţi”, „Uniţi salvăm Rosia Montana de cianură” şi „Vrem natură, nu cianură”. Pentru prima dată s-a cântat în Piaţa Unirii noul Imn al clujenilor de la „Salvaţi Roşia Montana”.

După ora 18.00 coloana de manifestanţi s-a îndreptat spre cartierul Grigorescu. Celor 10.000 de protestatari li s-au mai adăugat pe parcurs încă câteva mii în cartierul clujean. Oamenii au salutat de la ferestre şi de pe balcoanele blocurilor coloana de demonstranţi, care scanda: „Nu corporaţia face Legislaţia”. Demonstranţii au avut panouri în care îl considerau pe premierul Victor Ponta: „Angajatul Lunii de la RMGC!”.

În fruntea demonstranţilor şi a coloanei de protestatari s-au afirmat noii lideri ai străzii din ultima lună: jurnalistul Mihai Goţiu, prof. Oana Boc şi studenta Andreea Petruţ, preşedintele OSUBB.

NapocaNews