Cum preconiza NapocaNews din 2009: Arpad Paszkany, principalul finantor al clubului CFR Cluj, a anuntat ca si-a scos la vanzare o mare parte din actiunile pe care le detine. El a explicat motivul si a dezvaluit suma incredibila pe care o solicita.

Omul de afaceri spune ca a luat decizia de a vinde un pachet de actiuni intrucat nu mai are posibilitatea financiara de a duce clubul la un nou nivel.

„Eu sunt constructor. Intotdeauna mi-a placut sa creez valoare. Dar acum, potentialul meu economic nu ma lasa sa cresc CFR Cluj mai sus de performantele obtinute pana acum”, a spus Paszkany pentru emisiunea Fanatik.

Pentru a ceda actiunile la clubul din Gruia, Paszkany le solicita noilor investitori ca vor baga 125 de milioane de euro in urmatorii cinci ani.

Prin aceasta injectie financiara, Paszkany garanteaza titlul an de an si o calificare in sferturile de finala ale Ligii Campionilor.

„Acum avem un buget de 12-14 milioane de euro. Daca am avea un buget de 35-38 de milioane de euro pe an, adica un input de capital de 25 de milioane de euro pe sezon timp de cinci ani, foarte probabil, in anul trei-patru-cinci cu sanse foarte mari am iesi in primavara Champions League si, cel putin o data, sunt convins ca am reusi sa ajungem in top 8 ehipe”, a adaugat Paszkany.

Paszkany rupe tacerea: Oferta pentru Reghecampf, cati bani a bagat la CFR si cum revolutioneaza Liga 1

Omul de afaceri sustine ca a investit 94 de milioane de euro in gruparea din Gruia.

Recent, presa locala a scris ca afacerile lui Paszkany s-au prabusit, iar daca nu va gasi investitori in iarna va scoate la vanzare toti jucatorii importanti.

C.S.