Zeci de mii de elevi, studenţi, părinţi şi profesori au defilat, joi, în Spania împotriva unei reforme foarte controversate a educaţiei, în cadrul unei zile de grevă generală la apelul sindicatelor şi părinţilor elevilor.

În Spania, sindicatele din învăţământ au organizat o grevă generală, nemulţumite de reducerile bugetare anunţate de autorităţi. Poliţia a fost nevoită să intervină pentru a calma spiritele.

„Niciun pas înapoi, împotriva reformelor, grevă generală”, strigau liceenii în manifestaţia de la Madrid, unde s-au adunat zeci de mii de persoane în pofida ploii.

La Barcelona numărul lor era între 30.000, potrivit poliţiei, şi 170.000, potrivit organizatorilor, iar alte câteva mii de persoane defilau în alte aproximativ 50 de oraşe ale ţării.

Aceasta este a treia grevă generală organizată în acest sector de la preluarea puterii de către Guvernul conservator al lui Mariano Rajoy, la sfârşitul lui 2011, în cadrul căruia ministru al Educaţiei este Jose Ignacio Wert, căruia sindicatele îi cer demisia.

NapocaNews