Adrian Mutu nu renunţă la speranţa numită naţională. „Briliantul” ţinteşte să doboare recordul lui Gheorghe Hagi (cei doi sunt la egalitate, cu 35 de goluri sub tricolor) şi visează să îşi încheie cariera după ce va bifa primul turneu final de Campionat Mondial.

Şansele ca Piţurcă să fie înduplecat sunt mici, mai ales că în acest moment fostul star al lui Juve şi Chelsea nu îşi găseşte loc printre titularii lui Ajaccio. Totuşi, Mutu susţine că va face tot ce depinde de el pentru a-l convinge pe selecţioner să îi ofere o ultimă şansă, urmând a purta cu tehnicianul o discuţie în acest sens.

„Mă bucur că nu am picat cu un adversar mai dificil, dar nu suntem deja calificaţi. Avem o şansă mare, o echipă de nivelul nostru şi trebuie să profităm. Orice jucător vrea să fie titular, eu aş veni în orice situaţie, dar antrenorul este cel care decide. Aş veni şi rezervă la echipa naţională. Îl voi suna pe nea Piţi.”, a spus vârful lui Ajaccio, pentru DigiSport.

Motivul principal al rupturii dintre el şi selecţioner este reprezentat de lipsa comunicării, crede Mutu, care este de părere că explicaţia oferită de Piţurcă pentru neconvocarea sa – lipsa partidelor la echipa de club – nu stă în picioare. Selecţionerul i-a dat credit lui Marica, aflat în urmă cu o lună într-o situaţie mai dificilă (nu avea încă echipă) şi la fel a protejat chiar cu Mutu, cu ani în urmă, după scandalul „cocaina”.

„Dacă ar exista comunicare, nu ar fi nicio problemă între mine şi Piţurcă. Dacă eşti pe bancă, trebuie să fii pregătit şi să dai 100%. Piţurcă i-a întins o mână de ajutor lui Marica, pentru a avea meciuri în picioare, a făcut un lucru inteligent, în ideea ca el să-şi caute echipă. Aşa a procedat şi cu mine în 2005, când am jucat doar 30 de minute, dar am fost convocat cu Olanda şi Andorra.”, a mai afirmat Mutu.

Sursa: Pro Sport