Pentru a noua săptămână, clujenii s-au adunat din nou în centrul municipiului Cluj-Napoca, în ciuda faptului că acest lucru s-a produs într-un număr mai mic faţă de evenimentele anterioare, pentru a protesta împotriva exploatărilor cu cianuri de la Roşia Montană.

Ca de obicei, traficul în centrul municipiului a fost blocat.

Chiar dacă au fost flancaţi de un număr impresionant de jandarmi, mai „serios” echipaţi ca de obicei, protestatarii au bifat la finalul acţiunii cea mai lungă ocupare a unei intersecţii (în faţa Primăriei Cluj-Napoca), unde s-a cântat şi s-a cerut demisia Guvernului Ponta.

Mesajelor anti-RMGC li s-a alăturat de această dată şi o invitaţie de a participa la protestele din 6 noiembrie, organizate de studenţi, elevi şi profesori care cer alocarea celor 6% din PIB pentru educaţie, iniţiativă semantă de toate partidele.

Din păcate, protestatarii au purtat mai multe steaguri anarho-sindicaliste negre şi roşii decât cele tricolore.

Mesajul acestui eveniment s-a îndreptat în mod special către victimele incidentului de la Certej, unde un baraj care conţinea 300.000 mc de acid a cedat în 1971, deversându-se şi provocând moartea a circa 100 de persoane şi un număr similar de răniţi.

Printre protestatari s-a numărat şi de această dată soţia primarului Emil Boc, Oana Boc.