Partidul lui Dan Diaconescu a transmis de la convenţia desfăşurată astăzi, la Cluj-Napoca, demararea campaniei de pedepsire a „trădătorilor” care au părăsit formaţiunea.

„E limpede că trădarea este la loc de cinste în politica românească, iar acest fenomen nu ne-a ocolit nici pe noi. Se pare că meteahna întipărită în rândul partidelor aflate la putere, de a racola parlamentari, nu ne-a ferit de plecările din PPDD. Cei care au plecat, au plecat pentru o falsă promisiune neîndeplinită nici până astăzi. Anterior campaniei pentru alegerile parlamentare, fiecare candidat a semnat o convenţie cu PPDD, ca în cazul în care părăseşte partidul să plătească două milioane de euro. Am decis activarea acestor clauze şi ne vom adresa de luni instanţei, iar astăzi am decis ca primul tras la răspundere să fie Tudor Barbu”, a declarat secretarul general al PPDD, Liviu Neagu.

Tudor Barbu, unul dintre cei mai acizi lideri ai PPDD la adresa USL-ului, a decis să treacă în tabăra PC.

La Cluj-Napoca, membrii PPDD s-au arătat foarte dezamăgiţi de „trădarea” parlamentarului Ioan Moldovan, care la doar 3 zile după ce a fost ales, a anunţat că nu se mai identifică cu doctrina lui Dan Diaconescu.

Neagu a anunţat astăzi că la ora acuală PPDD mai are 42 de parlamentari, din totalul celor 68 care au fost aleşi în iarnă.

Liderul de facto al PPDD, Dan Diaconescu, va candida la alegerile europarlamentare de anul viitor.