Reactie la cererea de martiraj pentru Ionut: Dumnezeu sa-i ierte pe parinti si pe bunici. Actrita Oana Pellea a avut o reactie fata de cererea inedita a mamei copilului omorat de caini, care solicita ca Ionut sa fie numit martir sau mucenic de catre Patriarhia Romana.

„A cere bani recompensa pentru moartea copilului tau, a cere titlul de martir, cand DEX-ul da o definitie clara la martiraj. Eu, pana azi, stiam ca doliul e doliu. Ca interesul e interes. Ca bun simt e bun simt si penibilul penibil! Eu stiam ca parintii si bunicii nu pot decat sa si planga copii sau nepotii. Sa-si asume partea lor de vina! Sa ceara dreptate si nu recompensa sau razbunare. Sa ceara solutii, ca drama traita de ei sa nu se mai repete.

Solutii! Si nici o solutie nu poate include termenul de ucidere! Aflu ca exista recompensa pentru moarte. Ca si cand banii pot recompensa. Ca si cand razbunarea, indreptata gresit, poate alina o moarte”, a scris Oana Pellea pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, actrita atasat in postarea sa si definitia din dictionar a martirajului.

„Martirii reali ai Romaniei nu si au cerut niciodata dreptul de a fi recunoscuti ca martiri! Pentru ca adevarul nu urla recompensa si nici razbunare! Dumnezeu sa-l odihneasca pe Ionut si sa-i ierte pe parintii si bunicii lui”, si-a incheiat Oana Pellea postarea pe pagina de socializare.

Mama copilului ucis de caini vrea ca Patriarhia sa-l declare pe Ionut martir sau mucenic

Mama lui Ionut Anghel, copilul de patru ani care a murit sfasiat de cainii maidanezi, vrea ca Patriarhia Romana sa-l declare pe acesta martir sau mucenic.

„Deoarece Ionut a murit ca un martir, in chinuri groaznice, si la o varsta atat de frageda, fiind un suflet curat si neprihanit, ma gandeam daca nu putem sa facem demersuri la Patriarhia Romana, astfel incat el sa poata fi declarat/ recunoscut martir sau mucenic de catre aceasta? Pentru ca am primit mai multe sugestii in acest sens, voiam sa va intreb daca, cunoaste cineva, ceva despre ce demersuri trebuie facute in sensul acesta?”, a intrebat Andreea Felicia Anghel, pe grupul de Facebook Ionut Anghel (In memoriam), deschis de fani in amintirea copilului.

In urma cu circa o luna de zile, Ionut Anghel, un copil de doar patru ani, a sfarsit in coltii cainilor maidanezi care umblau liberi in zona parcului Tei din Bucuresti, acolo unde acesta se juca impreuna cu fratele cu doi ani mai mare.

I.S.