Directorul uneia dintre cele mai mari companii italiene producătoare de paste a dat un comunicat în care îşi cere scuze de la activiştii homosexuali după ce a fost luat în vizor de presa naţională şi internaţională pentru afirmaţia că niciodată compania sa nu va folosi “familii” homosexuale în reclamele lor pentru televiziune. Compania italiană, informează LifeSiteNews, a folosit mereu scene calde cu familii tradiţionale reunite în jurul mesei.

Guido Barilla, directorul firmei care vinde paste în lumea întreagă, a spus miercuri la o emisiune de radio: “Nu vom avea niciodată reclame tv cu ‘familii’ homosexuale. Familia pentru noi este familia tradiţională.” Emisiunea era despre rolul femeii în familie, dar discuţiile au divagat. Barilla a mai spus: “Dacă homosexualilor le plac pastele noastre şi ceea ce am spus, le vor mânca. Dacă nu le place ce am spus, vor mânca alte paste.” A cerut ca remarcile sale să nu fie luate “ca lipsă de respect pentru homosexuali, care pot să facă ce vor ei. Doar că eu nu gândesc aşa cum gândesc ei”. “Familia căreia ne adresăm noi este familia tradiţională, în care femeia joacă un rol fundamental. Este centrul structural al vieţii.”

În câteva ore de la emisiune, activiştii homosexuali au lansat o campanie de boicotare a mărcii de paste. Alessandro Zan, activist homosexual, membru al partidului SEL (Sinistra Ecologia Libertà), a spus despre comentarii că sunt “un alt exemplu de homofobie italiană”, cerând colegilor deputaţi să se alăture boicotului. Deputata italiancă Eugenia Roccella, din partidul Popolo della Liberta, a declarat în schimb că Barilla “este un om curajos”, subliniind că “ai nevoie de curaj să aperi familia formată din bărbat şi femeie, chiar ‘întemeiată pe căsătorie’, după cum scrie în constituţia noastră”.

În cele din urmă Barilla a trebuit să dea un răspuns public, printr-un comunicat spunând: “Îmi cer scuze dacă cuvintele mele au generat neînţelegeri sau dacă au rănit sensibilităţile unor oameni.” Şi a continuat explicând: “În interviu am dorit doar să subliniez rolul central pe care femeia îl joacă în familie”. În aceeaşi zi a scris pe Facebook: “Ca să fie clar, doresc să spun că respect fiecare persoană, fără distincţie. Respect persoanele homosexuale şi libertatea de exprimare a fiecăruia. De asemenea respect căsătoria homosexuală.”

Roccella a denunţat “atacurile obsesive” ale grupurilor homosexuale, care au stârnit valuri în presă, în special în contextul în care guvernul continuă să reflecteze asupra unei legi anti-homofobie, care, în opinia oponenţilor legii, ar strivi opoziţia publică faţă de preconizata lege privitoare la “căsătoriile” homosexuale. Roccella consideră că boicotul cerut de “militanţii homosexuali” împotriva pastelor Barilla “arată cât de fundamentate sunt temerile pentru libertatea de exprimare, despre care s-a vorbit în recenta dezbatere din parlament despre homofobie”.

Catholica via FrontPress

paste