Astăzi, Consiliul Local Cluj-Napoca a dezbătut bugetul pentru sport, la rectificarea discutată astăzi, în şedinţă ordinară.

S-a ajuns la subiectul Sport, unde există conflictul etern provocat de faptul că deşi „U” Cluj şi CFR au alocaţi în buget în fiecare an câte 1 milion de lei, legea nu permite finanţarea a două cluburi distincte din aceeaşi ramură sportivă.

Consilierul PSD Ovidiu Chifor a spus că dacă PDL promova în Parlament legea care să permită acest gen de finanţare, astăzi cele două cluburi puteau avea mai multă performanţă.

Mai mult, acesta, inspector al Direcției Județeană pentru Tineret și Sport, a adăugat că dacă s-ar fi dat banii, atunci putea fi negociat cu cele două echipe să câștige CFR Cluj duelul direct cu „Universitatea”, pentru a asigura titlul la Cluj-Napoca.

„Dacă am fi reușit să dăm banii pentru cele două cluburi, acum doi ani când CFR Cluj a jucat cu „U” Cluj în ultima etapă și trebuia să câștige pentru a lua titlul, am fi putut să ne așezăm la masă faceam o înţelegere să rămână titlul la Cluj”, a declarat Chifor.

Primarul Emil Boc a spus că dacă ar fi făcut ceea ce a spus, imediat Chifor ar fi mers într-o plimbare la DNA.

„Să țineți minte intenția unor consilieri PSD de la Direcția de Tineret și Sport cum vor să conducă frâiele sportului clujean. Declaraţia sa va rămâne memorabilă pentru cetăţeni, pentru DNA şi pentru mass-media”, a adăugat consilierul local Radu Moisin.

Moisin a mai spus că la fel cum USL-ul poate să decidă rapid să închidă posturile radio şi tv din România, prin legea insolvenţei, poate cu majoritatea din Parlament, de 70% să adopte rapid o măsură de corectare a procedurii de finanţare.

NapocaNews