Protestatarii din Bucureşti care se opun proiectului de exploatare minieră pe bază de cianuri de la Roşia Montană mărşăluiesc încă o dată prin centrul oraşului. De data aceasta, traseul este mai scurt, iar punctul culminant este Piaţa Victoriei.

Manifestanţii care se opun proiectului minier ies încă o dată pe străzi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de proiectul de lege ce se află în continuare în Parlament şi a cărei votare a fost amânată pentru luna noiembrie. Marşul din această duminică va fi unul mai scurt, de circa 2.7 kilometri, care va porni din Piaţa Universităţii, de la ora 17.00, şi se va întinde spre Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului. „Politicienii trag de timp, noi rezistăm pentru că ştim că lupta va fi lungă. Săptămâna trecută am aflat că parlamentarii au prelungit mandatul Comisiei cu încă o lună, ceea ce înseamnă că vor să ne mai ţină în stradă până vine frigul sau ne plictisim“, este descris evenimentul pe pagina de Facebook.

Comemorarea împlinirii a 42 de ani de la accidentul minier de la Certej Potrivit paginii marşului de astăzi de pe Facebook, protestatarii din Bucureşti vor comemora, astăzi, şi împlinirea a 42 de ani de la accidentul minier de la Certej, produs în localitatea hunedoreană Certeju de Sus, în care 89 de persoane au murit din cauza ruperii digului şi alunecării muntelui de steril din iazul de decantare al exploatării miniere. Organizatorii protestului de astăzi îi îndeamnă pe participanţi să vină la manifestaţie cu o lumânare sau să aprindă una la fereastră, în cazul în care rămân acasă. Duminica trecută, marşul a culminat cu înconjurarea Palatului Parlamentului de circa peste 4.000 de oameni care s-au oprit pentru câteva minute în faţa Academiei Române unde manifestanţii s-au oprit şi au aplaudat, scandând „Academia salvează România”.

Sursa:Adevarul
Foto:Catalin Georgescu