Gheorghe Șurubaru, viceprimarul Clujului, a pierdut procesul intentat Agentiei Nationale de Integritate. Decizia poate fi atacata cu recurs. Surubaru a detinut simultan functia de viceprimar si cea de administrator al unei firme.

Gheorghe Surubaru s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 22 iunie 2010 – 30 mai 2013, intrucat a detinut, simultan, functia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca si calitatea de administrator al S.C. EURO DIVERS S.R.L, arata ANI.

In plus, pentru ca acesta a omis mentionarea in declaratiile de interese depuse in luna iulie 2012 a calitatilor detinute in cadrul S.C. EURO DIVERS S.R.L., ANI a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre Gheorghe Surubaru a infractiunii de fals in declaratii, prevazuta de dispozitiile art. 292 din Codul Penal al Romaniei.

După ce a fost declarat incompatibil, Surubaru si-a dat demisia din functia de viceprimar, intr-o sedinta de consiliu local. Ulterior, chiar in aceeasi sedinta, a fost reales viceprimar cu voturile PDL si UDMR.

D.R.