Maria Luiza Miha este șefa galeriei Avântul Bârsana. Cântăreața de muzică populară a fost cea care i-a îndemnat pe suporterii maramureșeni să îmbrace costume populare la meciul de Cupă pe care Avântu Bârsana l-a avut, săptămâna trecută, cu Steaua.

Suporterii formaţiei româneşti din liga a patra, Avântul Bârsana au făcut spectacol în tribune înainte de începutul partidei disputată împotriva campioanei Steaua.

Pe lângă faptul că cei 150 de suporteri de la Bârsana au venit îmbrăcați pe stadion în costume populare, aceștia au cântat la îndemnul șefei de galerie, Maria Luiza Mih, un imn compus special pentru întâlnirea cu Steaua.

Chiar dacă au luat bătaie de la Steaua cu 4-0, galeria Bârsanei ar vrea să-și ia revanșa printr-un meci amical, la ei acasă, unde își vor trata adversarii cu multă horincă.

Atât fotbalişti cât și suporterii formației Steaua au rămas impresionaţi de moment, dar și de versurile imnului:

Țura și țura țura,
Zine Avântu- Bârsana
Ca sa joace cu Steaua
Țura și țura țura
Țura și țura țura
Jucători adevărați
Ca să joace o fo’nvatați
Țura și țura țura
Țura și țura țura
La poalele fetelor
Și cu mingea la picior
Țura și țura țura
Țura și țura țura
Tăt pă brață la mândra
Cu golu și cu mingea
Țura și țura țura
Țura și țura țura
Când îi vorba de-o figură
Dribling la mândruțta-n șură
Țura și țura țura
Țura și țura țura
Când îi vorba de jucat
Ofsaid la mândruța-n pat
Țura și țura țura
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiiiiiiiiiiii țurrrrrrrrraaaaaaaaaaai taaaa!!

Maria Luiza Mih este chiar din Bârsana, o localitate din Maramureșul istoric.A urcat pe scenă pentru prima oară la șase ani, iar la 15 ani a dat admitere la Liceul de muzică Dinu Lipatti din București, la secția canto popular, după care a absolvit facultatea de muzică Spiru Haret, în Bucuresti, secția pedagogie muzicală.

Pe lângă muzică și fotbal, Maria mai este pasionată și de pictura pe sticlă, pasiune ce i-a adus o mare satisfacție în copilărie, când a avut ocazia să expună în Franța.

Tânăra cântăreață Maria Luiza Mih mai are un atu: este singura interpretă din România care poate cânta pe două voci, lucru rar întâlnit.

NapocaNews