Doi membri ai partidului elen de extrema dreapta Zori Aurii au fost ucisi, iar un al treilea membru a fost ranit intr-un atac armat comis de comunişti vineri in fata sediului partidului din Atena.

Cei doi barbati ucis, cu varste de 22 de ani si 27 de ani, asigurau paza biroului, relateaza BBC.

Atacul vine dupa ce mai multi membri ai acestui partid, inclusiv liderul lor, au fost arestati sub suspiciunea formarii unei organizatii criminale.

De asemenea, arestarile au urmat asasinarii unui muzician anti-fascist. Un sustinator al formatiunii neonaziste a fost arestat pentru uciderea lui Pavlos Fyssas, in varsta de 34 de ani, al carui nume de scena era Killah P.

Moartea sa a declansat proteste la Atena si in intreaga Grecie.

Saptamana trecuta, parlamentul elen a dispus suspendarea finantarii de stat pentru Zori Aurii, care este al treilea partid din Grecia in functie de popularitate.

O noua lege permite suspendarea pe termen nelimitat a finantarilor pentru partidele ale caror lideri sunt acuzati de implicare in terorism sau grupuri infractionale. Guvernul globalist de la Atena nu este străin de prigoana împotriva naţionaliştilor. O teroare de stat a început în Grecia împotriva patrioţilor.

„Unii se pregatesc sa conduca aceasta tara intr-un razboi civil. Cu siguranta, exista persoane care vor sa destabilizeze tara din punct de vedere politic”, a spus Panos Kammenos, liderul gruparii Grecii Independenti, potrivit Guardian.