După ce guvernul Ponta a anunţat că va introduce o taxă de 7 eurocenţi la litrul de carburant, primarul Emil Boc a precizat că aceasta nu este constituţională.

“Este caraghioasă taxa cu eurocenţii pe benzină. Vă amintiţi că taxa aceea “aici sunt banii dmuneavoastră”, a fost inclusă o dată în preţul benzinei. Acum, aceeaşi taxă, readaptată în manieră Ponta, este dublată, ceea ce din punctul meu de vedere este neconstiuţional. Nu poţi ca aceeaşi taxă să o pui de două ori”.

Edilul a mai precizat că Ponta recurge la şmecherii şi când exprimă taxa în euro, care în lei înseamnă 0,39 lei în plus, doar că 7 eurocenţi „sună mai bine”. Mai mult acesta susţine că deja taxa pe carburant există deja şi a fost introdusă în vremea celebrului slogan „Aici sunt banii dumneavostră.”

Taxa «Aici sunt banii dumneavoastră» a fost inclusă o dată în preţul benzinei. Acum, aceeaşi taxă, readaptată în manieră Ponta, este dublată, ceea ce, din punctul meu de vedere, este neconstituţional. Nu poţi, aceeaşi taxă, să o pui de două ori”, a precizat acesta.