Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Mandatul lui Gino Iorgulescu în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal va începe abia în iulie 2014.

Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7. Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie de trei ori: în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009.

După anunţarea rezultatului alegerilor, Dumitru Dragomir l-a felicitat pe Gino Iorgulescu, dar a atacat mai mulţi conducători de cluburi din Liga I, pe care spune că i-a ajutat de-a lungul timpului, iar acum nu l-au mai votat. „Să nu vă aşteptaţi de la mine să-l atac pe Gino Iorgulescu. Nu pot să-l defăimez pe omul care a concurat cu mine. Oricum nu ştiu ceva compromiţător despre el. Mă voi duce la afacerile mele, poate la un post de televiziune. Am fost solicitat de două mari cluburi, dar nu voi reveni la un club de fotbal. După ce am fost vultur, nu mai pot fi porumbel. Ştiu sigur cine şi cum a votat. N-au votat curvele astea pe care le-am ajutat de-a lungul anilor. Am avut un program foarte bun, dar nu a contat deloc pentru că influenţa politică a fost majoră. Nu pot să vorbesc urât despre domnul Ponta sau despre domnul Dragnea, îi felicit pentru cum au lucrat. Gheorghe Ştefan a fost cel mai fair-play dintre toţi. A spus dinainte că votează cu Gino. Au fost alţii care au jurat pe Biblie şi au dat-o cotită”, a declarat Dumitru Dragomir.

Iorgulescu – Dragomir 11-7. Care sunt cluburile bănuite că l-au dat jos pe Mitică, după 17 ani

Cluburile despre care cei din tabăra lui Iorgulescu bănuiesc că au votat cu Dumitru Dragomir sunt: Săgeata, Corona, Chiajna, ACS Poli, U Cluj, Gaz Metan Mediaş şi Astra. La ultimul sunt însă doar suspiciuni, care sunt legate de prezenţa lui Dinu Gheorghe la vot – un apropiat al lui Dragomir, scrie ProSport.

Asta ar însemna că echipele care au votat cu Gino Iorgulescu, deci pentru înlăturarea lui Mitică Dragomir, sunt următoarele: DINAMO, STEAUA, CFR CLUJ, PANDURII, PETROLUL, CEAHLĂUL, FC BOTOŞANI, FC VASLUI, OŢELUL, FC BRAŞOV şi VIITORUL. Şedinţa Adunării Generale a fost condusă de Valentin Alexandru.

Întâlnirea cu Ponta, decisivă pentru victoria lui Gino Iorgulescu?

Joi seară, Gino Iorgulescu s-a întâlnit la un hotel cu mai mulţi conducători de cluburi, dar şi cu Liviu Dragnea, preşedinte executiv la PSD. Unul dintre preşedinţii care au participat la şedinţă a dezvăluit că, alături de Liviu Dragnea, la întâlnire a participat şi premierul Victor Ponta. Pe lângă cei doi, la întâlnire au mai fost reprezentanţii cluburilor Steaua, Dinamo, CFR Cluj, Ceahlăul, Oţelul Galaţi, Petrolul, FC Vaslui, Astra, FC Botoşani şi Viitorul, scrie ProSport.