Zeci de barbati inarmati, apartinand gruparii Boko Haram, călare pe motociclete și în camionete, au luat cu asalt un oraș din nord-estul Nigeriei, ucigand 27 de persoane și distrugand circa 300 de case, conform unui oficial local, citat de radioul Vocea Rusiei.

„Aproximativ 70 de persoane, calare pe aproximativ 15 motociclete și in Hilux (camioane), au atacat satul, joi seara”, a declarat Baba Shehu, un oficial din administrația locală a Bama, o zonă atacata în mod repetat de către insurgenți.

„Ei au ucis 27 de persoane și au rănit 12. Aproximativ 300 de case au fost arse”, a adaugat acesta.

Detaliile privind atacul din satul Borno, cetatea istorică a Boko Haram, au intarziat sa apara, din cauza faptului ca rețeaua de telefonie mobilă din zonă a fost oprita inca din luna mai, când Președintele Goodluck Jonathan (foto) a declarat stare de urgență în întreaga zona de nord-est, lansand o ofensiva impotriva grupului islamist.

Shehu a adăugat că oameni înarmați au distrus 40 de magazine, au ucis animalele și au furat aproximativ patru milioane de naira (25.000 de dolari, 19.000 de euro) de la rezidenții Bama.

Mai multe persoane din Boko Haram, de asemnea înarmate, au fost acuzate si de un alt atac, comis in acest week-end, în Borno, in timpul unei petreceri de nuntă, în care mai mult de 30 de persoane, inclusiv mirele, au fost împușcate, într-o ambuscadă pe drumul Bama-Banki.

Boko-Haram este o organizatie jihadista islamica, cu sediul in nord-estul Nigeriei, Camerunul de nord si Niger.

Sursa: Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe