Iyeoka le promite clujenilor două spectacole de neuitat mâine, la concertele pe care le va susține la Teatrul Național și în Clubul Diesel. În cadrul unei conferințe de presă susținute la Cluj, artista a declarat că va interpreta atât hiturile care au consacrat-o, cât și piese noi, de pe albumul la care lucrează în prezent și care va fi lansat în 2015. Însoțită de trupa ei, The Rock by Funk Tribe, Iyeoka le-a explicat jurnaliștilor de ce a ales să renunțe la cariera de farmacist în favoarea muzicii și a povestit despre entuziasmul cu care a fost primită de fani în cadrul turneului european care se încheie cu concertele de la Cluj.

„Am susținut un cocert marți seara la București; a fost fantastic acolo și ne bucurăm că am ajuns și la Cluj, ni s-au spus lucruri extraordinare despre acest oraș și abia așteptăm să-l explorăm. Concertul de mâine de la Cluj este finalul unui turneu european minunat de un an de zile, care ne-a dus prin Germania, Elveția, Turcia și chiar Rusia. A fost o bucurie imensă să auzim publicul cum cântă împreună cu noi, în SUA nu am avut parte de o asemenea experiență cum e în Europa, unde lumea ne știe cântecele, mai ales Simply Falling, și cântă împreună cu noi”, a declarat Iyeoka.

Prezența în România a însemnat și contactul cu muzica românească. Pe drumul de la București la Cluj, membrii trupei au ascultat tot timpul un CD cu Maria Tănase, pe care l-au primit cadou, și au fost impresionați de actualitatea acestei muzici din perioada interbelică.

Invitatul special al concertului de la Cluj este chiar fiul Iyeokăi, de un an și jumătate, care i-a însoțit în turneul european, reușind să învețe câte un cuvânt din fiecare limbă a țărilor vizitate.

Artista le-a mărturisit jurnaliștilor că a decis să renunțe la cariera de farmacistă după un incident în 2005, când avionul cu care zbura spre Miami a fost fulgerat. „Atunci am decis că trebuie să fac ceea ce simt”, a spus Iyeoka.
Cu un stil unic și o voce inconfundabilă, Iyeoka realizează un mix inedit de jazz, blues, hip hop și R&B. Artista americană de origine nigeriană a venit pentru prima dată în România și va susține două concerte la Cluj-Napoca mâine, 7 noiembrie – de la ora 19.00 la Teatrul Național și de la ora 22.00 în Diesel Club.

Mesajul Iyeokăi este „urmărește-ți visul” și chiar ea e un exemplu în acest sens: după ce a profesat timp de zece ani în domeniul farmaceutic, Iyeoka a înțeles că vocația ei este arta, devenind în scurt timp un profesionist recunoscut în întreaga lume.

Cariera sa muzicală a început în 2004, când a pus bazele “The Rock By Funk Tribe”, trupa alături de care își cântă compozițiile și cu care a venit și la Cluj. Împreună, au realizat până acum trei albume: “Black & Blues” (2004), “ Hum the Bass Line” (2007), și inovatorul “Say Yes” (2010), care reprezintă o premieră muzicală prin conceptul „album care evoluează”: odată cumpărată, colecția se îmbogățește permanent și oferă acces la noi piese și conținut exclusiv Iyeoka.
Au făcut-o cunoscută hituri precum ”Simply Falling”, “Say Yes”, sau “The Yellow Brick Road Song” – coloana sonoră a serialului american “Fairly Legal”, urmărit cu interes și în România („Aproape legal”). Melodia a fost folosită și pentru ilustrarea muzicală a cunoscutului ”How to Make It in America” difuzat de HBO.

Pasiunea pentru muzică, rime și cuvinte i-au adus locul doi la ”Individual World Poetry Slam”, precum și o nominalizare la ”Independent Music Awards” – categoria R&B, cu piesa ”This Time Around”. Pe lângă muzică, Iyeoka s-a implicat în conferințele TED, devenind un ambasador TED Global.

Concert Iyeoka și The Rock By Funk Tribe la Cluj

Organizator: Diesel Events, în parteneriat cu TVR Cluj, cu susținerea Kiss FM.

 

NapocaNews