Preşedintele Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a trimis în numele forului pe care îl conduce un memoriu către FIFA prin care contestă delegarea arbitrului Pedro Proenca la meciul tur al barajului de calificare dintre România și Grecia.

În scrisoarea adresată foruluyi fotbalistic mondial, oficialii FRF semnalează că acestă delegare ar putea da naștere unor speculații nedorite.

Şeful FRF a declarat că este îngrijorat de decizia FIFA de a-l delega pe Pedro Proenca să oficieze la centru manșa tur a barajului de calificare la Cupa Mandială, pe motiv că arbitru este conațional cu selecționerul reprezentativei elene, Fernando Santos.

Mircea Sandu a solicitat chiar înlocuirea lui Proenca însă, șansele unui astfel de demers sunt minime. Cele două meciuri din play-off-ul de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din 2014, contra Greciei, sunt programate în data de 15 noiembrie, ora 21.45, pe Stadionul Giorgios Karaiskakis din Pireu, manșa întâi, iar la data de 19 noiembrie, de la ora ora 21.00, pe Arena Naţională din Bucureşti se va disputa returul barajului.

Paul Panait