Germania si Statele Unite ale Americii vor semna un acord prin care ambele se angajeaza sa nu se mai spioneze. Cel mai probabil acest acord va fi semnat la inceputul anului 2014, arata Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Prin acesta va fi complet interzis spionajul intre cele doua guverne, dar nici cetatenii lor nu trebuie sa fie monitorizati.

Merkel are motive de suparare: Americanii o spioneaza de zece ani

Se pare ca o delegatie a cancelarului german a mers la Casa Alba, unde s-a intalnit cu mai multi oficiali americani. Ambele parti au fost de acord ca trebuie semnat un astfel de pact si asta cat mai curand.

Decizia vine dupa cele doua tari au fost implicate intr-un scandal de spionaj, dupa ce a iesit la iveala ca Statele Unite ar fi ascultat telefonul cancelarului german Angela Merkel timp de peste zece ani.

Publicatia germana Der Spiegel a scris ca telefonul lui Merkel a fost ascultat de Special Collection Service (SCS) al NSA din 2002. Ascultarea era in plin avant in iunie, cand Obama a facut o vizita la Berlin.

Obama si-a cerut scuze, cand a fost sunat de Merkel. Liderul de la Casa Alba a aratat ca nu a stiut de interceptari, altfel ar fi pus capat ascultarii mobilului cancelarului german.

Sursa: Ziare.com