12 porci mistreţi au ajuns în zona Parcului Rozelor din cartierul Mănăştur. Turma a fost observată de câţiva localnici, care au anunţat jandarmii şi vânătorii. Aceştia din urmă presupun că animalele, o femelă cu 11 pui, s-au rătăcit în căutare de hrană.

Turma de mistreţi a fost semnalată în zonă încă de luni noaptea de un tânăr care locuieşte în apropierea Dealului Calvaria din cartierul Mănăştur şi care a povestit despre întâmplare pe o reţea de socializare.

Echipaje ale jandarmeriei şi reprezentaţi ai Asociaţiei Vânătorilor au împrejmuit deja zona, urmând ca sub atenta supraveghere a unui medic veterinar cei 12 mistreţi să fie tranchilizaţi, iar apoi să fie transportaţi într-o pădure din afara municipiului Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc şi prefectul Gh. Vuşcan au sosit la faţa locului şi au coordonat vânătoarea de mistreţi.

Cartierul Mănăştur este cel mai mare din oraş, fiind mărginit în partea sudică de Pădurea Făget, unde încep blocurile de locuinţe. Distanţa pe care ar fi trebuit să o parcurgă animalele până la Dealul Calvaria şi Parcul Rozelor este de aproximativ trei kilometri prin zone foarte circulate.

Singura ipoteză care stă acum în picioare şi care este vehiculată de vânători este aceea că mistreţii s-ar fi rătăcit în căutare de hrană şi ar fi venit în parc printr-un canal aflat în apropierea râului Someş.

Turma de mistreţi a fost semnalată în zonă încă de luni noaptea de un tânăr care locuieşte în apropierea Dealului Calvaria din cartierul Mănăştur şi care a povestit despre întâmplare pe o reţea de socializare.

 

„În ultima vreme, am avut parte de evenimente de tot felul: unele m-au dezamăgit, altele m-au întristat ori m-au înseninat (după caz), altele m-au şocat. Însă cel mai recent dintre ele, la care chiar am fost martor, s-a petrecut în această dimineaţă. Şi m-a lăsat fără cuvinte. Aşadar, pe la ora 3.00, mă trezeşte un zgomot plecat din părculeţul din faţa blocului. Iniţial, am crezut că e vorba de nişte căţeluşi care se hârjoneau. Cum «hârjoneala» părea să nu se-ncheie, am ieşit la balcon să văd ce se-ntâmplă. Şi-am rămas şocat de ce am văzut! În părculeţ se afla o turmă, de vreo 12-15 porci mistreţi (din care vreo 7 sau 8 erau pui)! Râmau cu toţii, însă doar puii făceau gălăgie. Am rămas fără grai! Nu mi-am putut imagina vreodată că între betoanele Mănăşturului, departe de orice formă de pădure, să văd o turmă întreagă de porci mistreţi…”, a scris tânărul, marţi, pe o reţea de socializare.

Parcul Rozelor din Cluj-Napoca se află între cartierele Mănăştur şi Grigorescu, pe malul râului Someş.

NapocaNews