În perioada 08-11.11.2013, PlusMinus prezintă Cluj-Napoca în miniatura și format virtual în Piața Muzeului nr. 2.

Vineri 8 noiembrie, de la ora 19.00 are loc vernisajul celui de-al patrulea eveniment din seria PlusMinus Cluj – Centru de arhitectură mobil, proiect inițiat de Asociația PlusMinus în 2009.

Sunteti invitați în Piața Muzeului nr. 2 între 8-11 noiembrie 2013 pentru a interacționa cu cele două instrumente propuse de organizatori – madeincluj.org și macheta orașului.

Platforma madeincluj.org conține o bază de date online localizate pe suport geografic și informații legate de istoria și dinamica actuală a orașului Cluj-Napoca organizate în diverse sertare: spațiu public, clădiri, documente istorice, proiecte în curs de realizare, informații sociologice.

Alături de macheta virtuală, va fi expusă și macheta orașului demarată anul trecut și completată cu noi module și informații istorice. Prima zonă realizată în miniatură este centrul istoric al orașului, iar în
viitor se dorește realizarea întregului oraș și organizarea unei serii de evenimente pe acest obiect.

În aceiași seară va avea loc și premierea concursului Instagram MadeinCluj organizat online pe 4 noiembrie și prezentat într-o mica expoziție.

PlusMinus este un think-tank care funcționează ca un laborator deschis în spațiul public cu scopul de a realiza cât mai puternic conexiunea dintre oameni, arhitectură și oraș. Proiectul este un pas important în sensul acțiunii, o propunere concretă de instrument posibil de integrat în politicile urbane.