Asociaţia Studenţească AMiCUS Cluj-Napoca organizează proiectul “NEW START – Un nou început pentru sănătatea ta”, proiect ce se va desfășura în perioada 11-15 noiembrie, orele 16:00-21.00, la Iulius Mall. Proiectul este realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Scopul proiectului este dezvoltarea unei atitudini pozitive față de un stil de viață sănătătos în rândul studenţilor. În cadrul acestui proiect se va organiza o expoziție de sănătate, unde orice doritor va beneficia de testarea gratuită a parametrilor de sănătate și de consultanță medicală din partea voluntarilor cu expertiză în domeniul sănătății fizice.

Deschiderea oficială a expoziției va avea loc luni 11 noiembrie, ora 16:00, la Iulius Mall (parter, zona magazinului H&M). Invitații speciali la deschiderea expoziției sunt: dr. Claudia Gherman – director medical al Spitalului Județean Cluj, dr. Adrian Molnar – director medical și manager Institutul Inimii, prof. dr. Șerban Rădulescu – șeful secției chirurgie vasculară 2.

Zilnic, pe parcursul expoziției, la ora 20:00, în sala restaurantului din incinta Hotelului „Univers T”, situat în apropierea Iulius Mall, persoane acreditate în domeniul medical vor susține ateliere de sănătate pentru dezvoltarea unui stil de viață sănătos. În cadrul atelierelor vor avea loc degustări, mâncărurile fiind pregătite conform principiilor de alimentație sănătoasă.

Din pricina ritmului de viață alert de astăzi, o activitate importantă a proiectului se va desfășura în mediul online. Astfel, va fi lansată o pagină web pentru informare, unde doritorii vor găsi informații cu privire la pașii necesari pentru adoptarea unui stil de viată sănatos.