Prefectura Vaslui a blocat organizarea referendumului în comuna Pungeşti cu privire la consultarea populaţiei pe tema explorării şi exploatării gazelor de şist, după ce instituţia a dat în judecată, vineri, într-un nou proces, autorităţile locale din Pungeşti.

Prefectura Vaslui a dat din nou în judecată Consiliul Local Pungeşti şi a solicitat în instanţă anularea hotărârii prin care autorităţile deliberative din Pungeşti au hotărât organizarea unui referendum prin care populaţia să fie consultată cu privire la interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist.

Acţiunea Prefecturii Vaslui vine la o zi după ce prefectul judeţului, Radu Renga, anunţa că organizarea referendumului în Pungeşti se desfăşoară conform calendarului, în acest sens fiind desemnat şi preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie, în urma tragerii la sorţi la Tribunalul Vaslui.

„Hotărârea Consiliului Local Pungeşti pe tema organizării unui referendum local în data de 24 noiembrie 2013 privind consultarea cetăţenilor cu privire la explorarea şi exploatarea gazelor de şist pe teritoriul comunei Pungeşti a fost atacată la instanţa de contencios administrativ, urmând ca magistraţii să se pronunţe asupra legalităţii acesteia. În conformitate cu dispoziţiile articolului 123 din Constituţia României, actul atacat este suspendat de drept până la soluţionarea irevocabilă a cauzei de către instanţa de contencios administrativ”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Coman.