Daca exista cineva care are toate datele sa il atinga sau chiar sa il depaseasca pe Basescu in materie de prostire pe fata, manipulare grosiera si scuipat intre ochi cetateanul roman, acela e Victor Ponta.

Pe tema gazelor de sist premierul a preluat o mizerie marca Evenimentul Zilei (caci in aceasta privinta sunt toti, de la Basescu la Ponta, via EvZ, B1Tv, Antenele, la fel), conform careia opozitia Bisericii fata de fracturarea hidraulica ar fi cauzata de interese meschin-financiare.

Am spus atunci si o repetam: aceasta manipulare este pentru prosti. In primul rand, ca daca se reducea la asta problema, si Chevron si guvernul ar fi sarit cu banul pe masa demult, asa cum au aratat ca o fac, de altfel, in alte ocazii. Ponta ar fi fost primul care ar fi cotizat la ridicarea unei biserici, daca asta ar fi vrut protopopul Vasile Laiu.

In al doilea rand, Ponta deplaseaza discutia de la adevaratele probleme la cele false: scoate in evidenta gazele de sist si necesitatea producerii lor interne.

Insa:

– opozitia nu este fata de gazele de sist per se, ci este fata de tehnica de exploatare, care, asa cum a afirmat si Chevron, va fi folosita si in cadrul etapei de explorare. Opozitia parintelui Vasile Laiu, asa cum se poate verifica public, este fata de fracturarea hidraulica, despre care chiar specialistii angajati de Chevron afirma ca e periculoasa! Prin urmare, primul manipulator al tarii este insusi premierul. Si faptul ca prefera niste minciuni jenante, de doi bani, care pot fi demontate foarte usor, arata ca e ceva foarte putred la mijloc si ca NIMIC din ce spune nu e real.

– daca le vom exploata in actualul aranjament, nu se cheama ca vor fi productia NOASTRA, ci, efectiv, ele vor fi productia CHEVRON. Romania este doar teren de exploatare, nu este producator de gaze de sist. Avantajul este nul, in acesti termeni, iar redeventa, minuscula.

– se observa si preluarea manipularii cu Rusia, sugerata de premier cu privire la ONG-uri. Pentru ca nu exista, de fapt, informare, ci doar manipulare, si strategia premierului este clasica: hotul striga hotii. Biserica se opune pentru ca vrea bani, ONG-urile ca sunt agenti rusi. Nu, domnule premier, realitatea e mai simpla: ati vandut resursele unei corporatii si v-ati angajat comis-voiajorul ei. Ati facut o afacere atat de proasta incat, ca sa o vindeti poporului, recurgeti la cele mai jenante si penibile manipulari. Si totul pentru ca lipsesc lucruri elementare, cum ar fi un studiu de impact independent, asa cum s-a discutat in Parlamentul European (deci nu la Moscova)!

Ca “informarea” facuta de autoritati e o propaganda corporatista a fost demonstrat de aceeasi hulita rezistenta de la Barlad – a se vedea mai jos.

Sursa: Război Întru Cuvânt