Concertul susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna, renumitul ansamblu vienez fondat de celebrul dirijor Peter Guth, se detaşează în multitudinea de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă. Recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor, artiştii sunt consideraţi ambasadorii Vienei, capitala mondială a muzicii clasice.

Între marile orchestre vieneze, Strauss Festival Orchestra se distinge printr-un ansamblu de muzicieni desăvârşiţi şi experimentaţi, care lucrează în permanenţă în strânsă legătură unul cu altul. Orchestra a pregătit pentru spectacolul din Cluj-Napoca un program asemănător cu cel pe care îl susţine la celebrul Concert de Anul Nou din Viena. Astfel, publicul va trăi atmosfera fastuoasă a Vienei Imperiale desprinsă din valsurile şi polcile familiei Strauss şi ale altor celebri compozitori vienezi, dar va gusta şi magia Crăciunului cu „Marşul Spărgătorului de Nuci” al lui Ceaikovski. Valsul şi Dunărea vor fi elementele cheie care vor uni indisolubil artiştii şi spectatorii pe 13 decembrie. Seara se va închide cu „Valurile Dunării”, creaţia compozitorului român Iosif Ivanovici şi cu „Dunărea albastră”, simbolul Vienei, creaţia lui Johann Strauss II.

Tenorul Robert Nagy, a cărui voce a făcut senzaţie pe cele mai mari scene europene, este invitat special în spectacolul Vienna Classic Christmas. Robert Nagy va aduce emoţie şi bucurie spectatorilor prin interpretarea compoziţiilor maestrului operetei Franz Lehar, între care Aria „Dein ist mein ganzes Herz” din opereta „Ţara surâsului”.

Este momentul să trăiţi o experienţă pe care nu o veţi uita curând! Transpuşi în fascinanta lume vieneză aveţi ocazia să vă simţiţi, măcar pentru o noapte, invitat de onoare la „balurile imperiale”.

Trăieşte un Crăciun de poveste cu Strauss Festival Orchestra Vienna si Robert Nagy! Vineri, 13 decembrie, ora 19.30, la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

Biletele se găsesc la Agenţia Teatrului şi online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.eventim.ro.

În funcţie de categorie, biletele se pot achiziţiona la preţul de: 150 de lei categoria VIP, 100 de lei categoria I, 75 de lei categoria a II-a.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului naţional-cultural „Artă contra drog – 2013”, iniţiat de CIADO România în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Palatul Naţional al Copiilor şi Universitatea “Andrei Şaguna” din Constanţa.

NapocaNews