Aproape 100 de activisti s-au blocat inca de azi dimineata in sediul Avocatului Poporului. Acestia prostesteaza impotriva legii minelor, lege care urmeaza sa fie votata astazi in Camera Deputatilor.Lega Minelor ar permite exproprierea în interesul unei companii private

Aceştia au spus că sunt nemulţumiţi de prevederile din Legea minelor şi au cerut să aibă o discuţie cu Avocatul Poporului, Anastasiu Crişu, căruia vor să îi ceară să sesizeze Curtea Constituţională în cazul actului normativ.

Activistii comunica pe geam cu exteriorul. Cei de-afara le-au adus activistilor blocati apa, covrigi si incarcatoare telefonice. Acestia reclama ca nu le este permis sa foloseasca toaleta institutuiei asa ca au sunat la Salvare. Câţiva jandarmi au intrat în biroul unde se află susţinători ai Roşiei Montane, dar s-au retras când oamenii au început să scandeze “Gandhi” şi “Mandela”.

Update: Legea minelor, decisiva pentru RMGC, a picat la vot. Doar 160 de voturi au fost pentru, insuficiente pentru a trece
La aflarea vestii ca legea minelor a picat, activistii au izbucnit in strigate de bucurie. Au format un lant umai si au parasit sediul biroului Avocatului Poporului, indreptandu-se spre Piata Universitatii.

Vom reveni cu amanunte!

NapocaNews
Foto:Twitter