Asociaţia Caritas Greco-Catolica, din cadrul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco Caltolică de Cluj Gherla a finalizat procedurile de donaţie a sumei de 10.000 de lei către Spitalul Municipal Clujana,

Banii provin din sumele obţinute de către Asociaţia Caritas în urma valorificării produselor de îmbrăcăminte şi încălţăminte donate de căre clujeni, în containerele amplasate în municipiu şi care nu au putut fi refolosite de către categoriile defavorizate.

Circa 10-15 % dintre lucrurile donate sunt încă posibil a fi utilizate, după curaţare, sortare şi revitalizare. Restul se trimite către societăţile specializate în reciclarea materialelor, unde sunt valorificate prin vânzare.

De la demararea acestui program în anul 2012 Asociaţia a donat cate 20.000 de lei către spital, câte 10.000de lei în fiecare an, iar restul banilor le-a utilizat pentru pachete de sărbători la familiile nevoiaşe.

Aproape jumătate din banii obţinuţi din reciclarea deşeurilor vestimentare ale clujenilor, se întorc pentru întreaga comunitate, prin dotarea spitalului deţinut de Consiliul local, iar diferenţa ajunge direct către categoriile vulnerabile.

NapocaNews